Yazar Bahadıroğlu: Geçmişine sahip olmayan milletler geleceğine de sahip olamaz

21 Mart 2012 Çarşamba 17:39
Yazar Bahadıroğlu: Geçmişine sahip olmayan milletler geleceğine de sahip olamaz






TRABZON (CİHAN)- Çanakkale Zaferi'nin önemine dikkat çeken tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, geçmişine sahip olmayan milletlerin geleceğine de sahip olamayacağını söyledi.

Trabzon Müftülülüğü tarafından Trabzon Belediyesi'nin katkıları ile Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa katılan Bahadıroğlu, İstiklal Marşı ve Çanakkale konulu bir konuşma yaptı. 1. Dünya Savaşı'nın, Osmanlı'nın paylaşılma savaşı olduğunu ifade eden Bahadıroğlu, Osmanlı'ya gücü yetmeyen yabancı devletlerin ilk olarak kışkırtmalar suretiyle Osmanlı topraklarında ayaklanmalar çıkarttığına dikkat çekti.

Bu şekilde, Osmanlı'nın 17 sene yıpratıldığına değinen Bahadıroğlu, ondan sonra da dünyanın en büyük donanmalarını Çanakkale'ye gönderdiklerini dile getirdi. 17 sene savaşlar ve ayaklanmalarla uğraşan bir devletin yaşayacağı insan, para ve silah gücünün önemine vurgu yapan Bahadıroğlu, Böyle bir dönemin ardından 'hasta adam' dedikleri Osmanlı'yı parçalamak için harekete geçtiler. Bunu da dünyanın en büyük donanmaları ve kıyaslanmayacak silah gücü ile yapmaya çalıştılar. Çünkü Avrupa Osmanlı'nın ölüsünden bile korkar. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin niye sözde Ermeni soykırımını inkar yasası çıkarttığını düşünün. Çünkü onlar Osmanlı'nın torunlarından da korkar. dedi.

Çanakkale'de şehit düşen askerlerin mücadelelerini örneklerle anlatan Bahadıroğlu, Çanakkale'nin, bu milletin birlik ve beraberliğinin açık adresi olduğunun altını çizdi. Bütün bir millet olarak, orada bütünleşmek gerektiğini söyleyen Bahadıroğlu, Eğer Çanakkale Savaşı kazanılmasaydı, İstiklal Savaşı da olmayacaktı. Onun için Çanakkale'nin ne demek olduğunu çok iyi anlayın. Çanakkale, bir milletin var olma, dinine, vatanına, bayrağına sahip çıkma mücadelesidir. Çanakkale, yüreğine Efendimiz'in (sav) yüreğinden geçiren insanların savaşıdır. Anadolu insanı verir, verir, verir verecek bir şeyi kalmayınca da canını verir. İşte bundan dolayı da bu ülke ebediyen var olacaktır. diye konuştu.

Ailelerden, çocuklarına Çanakkale'yi çok iyi anlatmalarını tavsiye eden Bahadıroğlu, nesillerin Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarının şuuru ile büyümesi gerektiğini ifade etti. Geçmişine sahip olmayan milletlerin geleceğine de sahip olamayacağını vurgulayan Bahadıroğlu, şöyle devam etti: Bilgi elbette önemlidir ama şuur olmazsa bir anlam ifade etmez. Çocuklarımıza, Çanakkale ruhunu çok iyi vermeliyiz. Şuur olmadıktan sonra kimya bilgisi ile gider molotof kokteyli yapar.

Yazar Bahadıroğlu, konuşmasının son bölümlerinde de İstiklal Marşı'nın yazılış süreci ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatından örnekler verdi.

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı ile Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Çanakkale'nin bir toprak mücadelesi değil, iman mücadelesi olduğunun altını çizdi.

Konferansa, Başkan Gümrükçüoğlu ve Müftü Çakı'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Salona sığmayan katılımcıların bir çoğu konuşmaları ayakta dinlemek zorunda kaldı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.