Yeni nesil ANKA-S filosu göreve hazır

Saatte 217 KM hıza ulaşabilen ve 9 bin metre yüksekliğe kadar tırmanabilen ANKA-S modeli yerli İHA'lar test sonuçlarının ardından TSK'ya teslim edildi..

18 Mart 2018 Pazar 07:21
Yeni nesil ANKA-S filosu göreve hazır






Yeni nesil ANKA-S filosu göreve hazır

Terör örgütlerinin korkulu rüyası haline gelen milli insansız hava araçlarına yeni filolar ekleniyor. TAI tarafından geliştirilen ANKA-S'lerin yeni modelleri test uçuşlarını tamamlayarak TSK envanterine girmeyi başardı. 

TAI’nin ürettiği ANKA-S tipi 2 İHA daha Hava Kuvvetleri’ne teslim edildi. Milli uydular TSK Muhabere Sistemi üzerinden kontrol edilen ANKA-S, görüş hattı ötesinde, gece ve gündüz görüntü çekip istihbarat toplayabiliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ( TSK) Suriye topraklarında gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekâtı’na büyük güç katan insansız hava araçlarına (İHA) yenileri ekleniyor. TAI’nin ürettiği ANKA-S tipi 2 İHA daha Hava Kuvvetleri’ne teslim edildi ve operasyonel hale getirildi. Milli uydular TSK Muhabere Sistemi (TAFICS) üzerinden kontrol edilen ANKA-S, görüş hattı ötesinde, gece ve gündüz görüntü çekip istihbarat toplayabiliyor. Silah donanımı yüklenmesi halinde taarruz amaçlı olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Hava Kuvvetleri, toplam 10 adet ANKA-S siparişi vermişti.

Edinilen bilgilere göre teslimat öncesinde ANKA-S için Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeline teknik ve uçuş eğitimi verildi. 2 adet ANKA-S, ocak ayı sonunda Hava Kuvvetleri’ne teslim edildi ve Afrin operasyonunda kullanılmaya başlandı. 14 Mart’ta yapılan ikinci parti kabul testlerinin ardından, 2 adet ANKA-S, 1 yer kontrol istasyonu, 1 mobil uydu yer terminali ve 3 ileri kontrol üssü daha teslim edildi.

ANKA-S'İN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

AZAMİ HIZ: 217 km/sa
AZAMİ İRTİFA: 9 bin metre
HAVADA KALIŞ SÜRESİ: 24 saat
FÜZE SİSTEMLERİ: VAR

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.