Yiğitlik 3 dil bilmek değil, Türkçe öğretmektir!

Bir de Türkiye'de milyarlarca dolar ihale alan, yıllarca Türkiye'de yaşayıp Türklerin ingilizce öğrenmesini bekleyenler Türedi.

14 Eylül 2014 Pazar 05:06
Yiğitlik 3 dil bilmek değil, Türkçe öğretmektir!






Yiğitlik 3 dil bilmek değil, Türkçe öğretmektir!


Türkiye'nin en ücra kasabalarına kadar inen İngilizce Kursları'nın Türkçe'nin anasını ağlatması devletin zirvesinde yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladı. Ana okullarına bile İngilizce zorunluluğu getiren Milli Eğitim'de bir dönüşüm süreci başlar mı tam olarak bilinmez ama yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu bu konuda ilk sinyalleri vermeye başladı bile.

TÜRKÇE BİLİM DİLİ DEĞİL DİYEN DİNGİLLER VAR

Türkçe'yi önce üniversitelerden, sonra da hayatın çoğu alanından çıkarılmasına Ankara'da politikacılar uzun yıllar zımmi destek verdi. Hatta AK Parti'li Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubuk döneminde devletin ilköğretim okullarında yabancı dil zorunluluğu getirildi. 75 milyonu bülbül gibi İngilizce konuşturmaya meraklı olan Türk politikacılar bugünlerde kavgalı olduğu cemaatin 'Türkçe olimpiyatları' sayesinde bir miktar kendine gelse de, aslında öğretilen ingilizcenin bir işe yaramadığını çok geç farkettiler.

TURİSTE TÜRKÇE KONUŞMAK AYIP ABİ..

Her yıl Türkiye'le gelen 30 milyon yabancıya kendini adayan dönemin hükümetleri 'Yabancıya Türkçe konuşmak ayıp olur' düsturuyla her vatandaşı turistin adeta gönüllü hizmetkarı görmeye kalktı. Türk gençlerini hizmet sektörünün gönüllü 'akıncısı' yapmaya kalkan ANAP ve DYP'li Milli Eğitim Bakanları bile çıktı.

TÜRKİYE'DEN MİLYARLIK İHALE AL, TÜRKÇE ÖĞRENME YOK YA!

Bir de Türkiye'de milyarlarca dolar ihale alan, yıllarca Türkiye'de yaşayıp Türklerin ingilizce öğrenmesini bekleyenler Türedi.
Öyle ya nasıl olsa Türkler İngilizce öğreniyor, ne gerek var maçayı sıkıp Türkçe öğrenmeye. Bu durum Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dikkatinden kakçadı. Davutoğlu, İstanbul Boğazı'na inşa edilen Avrasya Tüneli'ni inceledi. Başbakan'a, incelemeleri sırasında Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan eşlik etti. Denetimler sırasında Başbakan ile firmanın Koreli yetkilisi arasında eğlenceli bir diyalog yaşandı

"TÜRKÇE ÖĞRENMELİSİNİZ"

Davutoğlu, basın mensuplarına açıklama yaptıktan sonra yapım işlerini üstlenen Koreli ortak firmanın yetkilileri ile de 'Türkçe' pazarlığı yaptı. İngilizce olarak geçen konuşmada ''You should learn Turkish'' (Türkçe öğrenmelisiniz) dediği yetkiliden ''Öğreniyorum'' cevabını alan Davutoğlu, ''Proje tamamlandığında sizi test edeceğim'' dedi. İkili arasında geçen bu diyalog da katılımcıları gülümsetti.
Son Güncelleme: 14.09.2014 05:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.