Yıldırımlı miniklerin Geometrik Robot Sergisi yoğun ilgi gördü

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:08
Yıldırımlı miniklerin Geometrik Robot Sergisi yoğun ilgi gördü






ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Özel Yıldırım Koleji İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, hayal gücünden yaralanarak hayal ettikleri robotları yaptı. Ortaya çıkan çalışmalar ise büyük ilgi gördü.

Okulun birinci sınıf öğrencileri değişik bir sergiye imza attı. Öğrenciler hayal gücünü kullanarak kendi düşüncelerinde yer alan robotları gerçeğe dönüştürdü. Çalışmaların tamamlanmasının ardından açılan sergide ise veliler ve davetliler yapılan çalışmaları ilgiyle inceledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Özel Yıldırım Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Sarısoy, Okulumuz 1.sınıf zümresi olarak çocuklarımızın zihinsel, bilişsel ve küçük kas becerilerini geliştirmek amacıyla (Y-ZEP) zenginleştirilmiş matematik dersi kapsamında geometrik şekillerle ilgili 'Bu Benim Robotum' sergisini açtık. Öğrencilerimizin hayal dünyası ve el becerilerinin ne kadar renkli olduğunu bu etkinlik ile görmüş olduk. Öğrencilerimizin üretkenlik konusunda desteklenmesi adına Yıldırım Koleji olarak öğrencilerimize Yıldırım Zenginleştirme Programı (Y-ZEP) içerisinde bulunan üretkenlik dersi de verilmektedir. dedi.

Birinci sınıf öğretmeni Tuncay Çağır ise Birinci sınıf velileri, öğrencilerimiz, idareciler ve öğretmen arkadaşların yoğun katılımıyla sergimizi açtık. Biz 1.sınıf öğretmenleri işlenen konuların hayat ile ne kadar ilişkilendirilirse o kadar kalıcı olduğuna inanıyoruz. Sergimizin amacı, öğrencilerimizin günlük hayatta baktıkları ama tam olarak göremedikleri geometrik şekilleri görmelerini sağlama ve bu değişik şekillerin farklı çalışmalarda da kullanılabileceğini yaparak yaşayarak öğrenmeleridir. Aynı zamanda öğrencilerimizin üretkenlikleri de yapılan robotlarla görülmüş oldu. Bu güzel sergide bizleri yalnız bırakmayan 1. sınıf velilerimize teşekkür ediyoruz. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.