Yozgatlı beşizler yuvalarına kavuştu

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:00
Yozgatlı beşizler yuvalarına kavuştu






YOZGAT (CİHAN)- Yozgatlı İbrahim-Özlem Bulut çiftinin Ankara'da dünyaya gelen beşiz bebekleri, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesindeki evlerine getirildi.

Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Araştırma Hastanesi´nde 3 ay önce prematüre doğan İbrahim-Özlem çiftinin beşizleri, son kontrollerini yapıldıktan sonra memleketleri Akdağmadeni'ne getirildi. Çiftlerin oldukça mutlu oldukları gözlenirken ilçe halkı ve mahalle sakinlerinin de beşizler ilgi odağı oldu.

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, çocuklar için mama ve bez alarak aileyi evinde ziyaret etti. Akyüz, Biz önce ailemizi tebrik ediyoruz Allah mübarek etsin, Allah analı babalı sağlıklı sıhhatli büyümelerini nasip etsin. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak bu çocukların sağlıklı bir şekilde yetişmesi için maddi manevi ailenin neye ihtiyacı varsa onları karşılamak bakanlığımızın ve il müdürlüğü olarak bizim görevimiz. Şuanda uzmanımız ailemizle ilgili yapacağı çalışmalarını tamamladı. En geç bir ay içerisinde biz beşizlerimizden ikisine nakdi yardım desteğinde bulunacağız. Aylık 900 lira destek 2 yıl boyunca devam edecek. Onun dışında ilçe kaymakamımızla görüştük vali beyle görüştük bakanımızın özel talimatları var. Bu ailenin hiçbir şekilde mağdur edilmemesi gerekiyor. Bulut ailesi bakanımızın özel ilgi alanına girmiş durumda Her zaman her an biz bu ailenin yanında olacağız. Desteklerimizi esirgemeyeceğiz. Allah tekrar analı babalı büyütsün.dedi.

Baba İbrahim Bulut'ta evlerine çocukları ile sağ salim kavuştukları için mutlu olduklarını söyledi. Bulut, Sağ salim evimize geldik çocuklarımızı odasına yerleştirdik. Beşiklerini kurduk şimdi onların bakımlarıyla ilgilenmeye çalışıyoruz. Şuanda zorlandığımız bir konu çocukların bakımlarıyla ilgili mama saatleri ile bunları yedirmede zorlanıyoruz. Şuana kadar biz kazandığımız gelirle kendimizi geçindiriyorduk fakat bundan sonra bizim kazandığımız bu kadar nüfusa yetmeyecek. Devletimiz sağ olsun her türlü imkanları bize seferber etti. Bakanımız Fatma Şahin, valiliğimiz, belediye başkanlığımız, kaymakamlarımız, gerekli bütün yardımları yapacaklarını bize ilettiler. Allah hepsinden razı olsun. diye konuştu.

Anne Özlem Bulut da aynı ifadeleri kullanarak şöyle dedi: Çocuklarımla evimize gelmekten evin içinde olmaktan dolayı çok mutluyum. Çocukların bakımı biraz zor oluyor. Çünkü aynı anda ağlıyorlar ve aynı anda acıkıyorlar. Dördü uyuyor biri uyanıksa, o uyuduğu zaman bu seferde diğerleri uyanıyor, en az yanınızda 4 kişi daha olması lazım, uykusuz kalıyorsunuz ama bunların hiç önemi yok. Çocuklarımız çok seviyorum güzel bir duygu. Şuan annem ve yeğenim bana yardım ediyor fakat onlarında kendi evleri kendi ailesi var, bu süreci nasıl atlatacağımızı bilmiyorum. Devlet yetkililerimizden Allah razı olsun bizlerle yakından ilgileniyorlar. Onların bu ilgi ve alakaları bizleri ayrıca mutlu ediyor.

Anneanne de, torunlarına bakmak için kızına yardım ettiğini belirterek, mutlu olduğunu ifade etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.