Yunan yazar Atatürk'e hakaret etti, Boğaziçili'ler alkışladı

Salonu dolduran onlarca kişi, kendilerine okudukları üniversite içinde 'İslam Araştırmaları Topluluğu' olarak tanımlıyor. Neyi araştırdıkları tam olarak bilinmese de, ortak özellikleri Atatürk ve silah arkadaşlarının düşmanlığı.

28 Nisan 2019 Pazar 22:05
Yunan yazar Atatürk'e hakaret etti, Boğaziçili'ler alkışladı






Yunan yazar Atatürk'e hakaret etti, Boğaziçili'ler alkışladı


Boğaziçi Üniversitesi, İslam Araştırmaları Topluluğu'nun davetlisi olarak bir konferansta konuşan Yunan yazar Atatürk'e hakaret dolu sözleri, salonda alkışlandı. Atatürk düşmanlıgı öylesine gözlerini karartmış ki, Anadolu'yu kana bulayan işgalci bir ülkenin yazarının Atatürk ve Silah arkadaşlarına yönelik hakaretine alkış tutacak kadar alçaklar. Prof.Dr. Ümit Özdağ'a göre ise Yunan istihbarat servisinin adamı olan soysuz yazarın yakında TİMAŞ'tan bir de kitabı çıkıyor.

Türkiye'de Atatürk düşmanlığı ile İslam dinini yan yana getirenlerin oluşturduğu çirkin görüntüye bir yenisi daha eklendi. Boğaziçi Üniversitesi'de kendine İslam Araştırmaları Topluluğu adını veren bir grubun çirkin alkışları, Atatürk'de İstanbul'un göbeğinde hakaret eden Yunan yazarın  sözleri için geldi. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ağır hakaretler savuran Hamza Andreas Tzortzis adlı Yunan yazar konuşmasında Kurtuluş Savaşı kadrosuna isim vermeden 'Şeytan dostu' sözlerine salonda bulunanlardan alkış geldi.

Kendi ülkeleriyle ilgili tarihi gerçekler hakkında bilgi almak için işgalci Yunanlı yazarın gelmesini bekleyen Boğaziçili öğrencilerin, Türk düşmanlarına alkış tutması sosyal medyada sert tepkilere neden oldu.

TİMAŞ'TAN KİTABI ÇIKMIŞ

Atatürk düşmanı İngiliz asıllı Yunan yazarın bir kitabı ise, Türkçe'ye tercüme edilerek Timaş Yayınları tarafından basıldı. Mayıs ayında piyasada olacak olan kitabın Timaş Yayınları tarafından Türkçe basımının yapıldığını Tzortis Twitter hesabından duyurmuştu. 

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan skandal alkışa, Twitter'da gündemin ilk sırasında yer aldı. Sosyal medya kullanıcıları  #Ozurdilebogazici etiketiyle attıkları twitlerde, Atatürk hakkında skandal ifadeler kullanan Hamza Andreas Tzortzis'e ile Boğaziçi Üniversitesi'ne tepki gösterdi. Konuyla ilgili birçok siyasi de aynı etiketle twitler atarak, skandala tepkilerini gösterdiler.  
 

Son Güncelleme: 28.04.2019 22:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali OSMAN ÇAKIR 2019-04-29 18:36:18

Türk özünü bilmeyen Yunan özünü alkışlar.

Avatar
Ali OSMAN ÇAKIR 2019-04-29 18:39:16

Türk özünü bilmeyen Yunan özünü alkışlar.

Avatar
Mücahit 2019-04-29 22:38:52

Akıl tutulması mı yaşıyorsunuz. Bunlar tımarhanelik Allah akıl fikir versin kime hizmet ediyorsunuz...

Avatar
Alpaslan asilkurt 2019-04-30 21:17:49

Bunların dedeleri de soysuzca saldırdı. Şimdi torunları da soysuzca saldırmaya çalışıyor. Ama unuttukları ve fikirlerine gelmeyen şu ki, biz büyük taaruzu henüz bitirmedik; geriye kalan kısmını erteledik ki az kayıpla alnımızın akıyla bu kefere sürüsünün soyuna sopuna iyi bir ders verebilelim tarih önünde diye...