Zengin parasıyla, milli sarayı perişan etti

Çırağan Sarayı'nda çocuklarını evlendiren AK Parti'ye yakın iki aile için, Boğaz'a nazır kurulan kış bahçesi çadırına vatandaşlar sert tepki gösterdi.

13 Nisan 2019 Cumartesi 00:30
Zengin parasıyla, milli sarayı perişan etti






Zengin parasıyla, milli sarayı perişan etti


Tam 108 yıllık Çırağan Sarayı, Ak Parti'ye yakınlığı ile bilinen iki zengin ailenin düğününe ev sahipliği yaptı. Düğün için sarayın boğaz önüne yapılan çirkinlik abidesi kış bahçesi ise sosyal medyada sert tepkilere neden oldu.

Zenginin parası, züğürdün çenesini yorar sözü geride kaldı. Zengin parasını bastırırak, milli sarayların bile anasını ağlatabiliyor. İstanbul Boğazı'nın incisi Çırağan Sarayı'nın boğaz kesimine bir gecede yapılan kış bahçesini farkeden vatandaşlar "Görgüsüzlüğün, çirkinliğin böylesine izin verenler utansın" yorumunu yaptı,,


İstanbul’un simgeleri arasında yer alan 108 yıllık Çırağan Sarayı’nın Boğaz kesimine ek yapı inşa edildiği ortaya çıktı. Tarihi dokuyu katleden ‘kış bahçesi' tepki çekti. 

Karar gazetesinin haberine göre, Boğaz’daki tarihi incilerden Çırağan Sarayı’nın bahçesine kış bahçesi şeklinde bir yapı 'konduruldu.'

Tarihi sarayın bütün manzarasını katleden prefabrik yapının neden inşa edildiği bilinmiyor.

Sarayın tüm ihtişamını kapatan yapının fotoğraflarını çeken vatandaşlar durumu da tepki gösterdi.

Saray yetkilileri olay ile ilgili bir açıklama yapmazken vatandalar bu duruma bir an nöce müdahale edilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Demirören ve Kalyon aileleri için Fox TV'den Hasan Aydın, kış bahçesinin hafta sonu Demirören ile Kalyon ailesinin çocuklarının düğünü için yapıldığını yazdı.

Çırağan Sarayı, İstanbul Beşiktaş’ta Yıldız Parkı’nın karşısındaki alanda yer alıyor. Saray, Osmanlı Sultanı Abdülaziz döneminde (1830-1876) Mimar Karabet’in oğlu Serkis Balyan tarafından inşa edildi. Bir dönem imparatorluk ikametgâhı olarak kullanılan yapı, 1910 yılları arasında Meclis-i Mebusan olarak kullanıldı. 20 Ocak 1910 tarihinde önemli bir yangın geçirerek tahrip olan yapı, daha sonra restore edildi.

Son Güncelleme: 13.04.2019 01:34
Anahtar Kelimeler:
Çırağan Sarayı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.