Zihinsel engellilerden oluşan mehter takımı kuruluyor

05 Ocak 2012 Perşembe 16:20
Zihinsel engellilerden oluşan mehter takımı kuruluyor






Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, hafif ve orta zihinsel engellilerden oluşan bir mehter takımı kuruyor. 1 yıl boyunca eğitim görecek olan mehter takımı öğrencileri, eğitimler tamamlandıktan sonra çeşitli etkiliklerde gösteri yapacak.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, engelli vatandaşları sosyal hayatın içerisine daha fazla katmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Yüce Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğümüz, engelli vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak için yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Engellilerimize yönelik birçok alanda hizmetler veriyoruz. Şimdi de zihinsel engellilerden oluşan bir mehter takımı kuruyoruz. Mehter takımımız, Şehit Ali Borinli İlköğretim Okulu ve Kanada Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören hafif ve orta zihinsel engelli öğrencilerimizden oluşacak. diye konuştu.
İlk olarak mehter takımına katılmak isteyenlerin başvurularını kabul ettiklerini ifade eden Yüce, müzik öğretmeni Erşan Kıvrak nezaretinde seçmelerin gerçekleştirildiğini kaydetti. 25 kişiden mehter bir yıl boyunca haftada 2 saat dersler alacağını vurgulayan Yüce, Eğitimler tamamlanınca çeşitli etkiliklerde sahne alacaklar. Bu çalışmalarımızla engelli vatandaşlarımızı sosyal hayatın içerisine daha fazla katmayı amaçlıyoruz. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.