2 liralık gaspa 30 yıl hapis cezası istendi

Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da mendil satıcısı iki çocuktan 2 lira gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan 17 yaşındaki Zübeyir T. hakkında 30 yıl hapis cezası istemi ile dava açıldı. 27 Mart'ta kent merkezindeki Toros Çocuk Parkı'nda...

03 Mayıs 2015 Pazar 11:36
2 liralık gaspa 30 yıl hapis cezası istendi






Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da mendil satıcısı iki çocuktan 2 lira gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan 17 yaşındaki Zübeyir T. hakkında 30 yıl hapis cezası istemi ile dava açıldı.
27 Mart'ta kent merkezindeki Toros Çocuk Parkı'nda meydana gelen olayda, küçük elektronik el aletlerini satan Zübeyir T., iddiaya göre, mendil satan 11 yaşındaki Ahmet D. ve kardeşi 7 yaşındaki Halil D.'nin ellerindeki 2 lirayı zorla alırken polis tarafından suçüstü yakalandı. Zübeyir T. ifadesinde, "Bizim mahallenin çocukları. Ailelerini de tanıyorum, kavga ediyorlardı. Ahmet D., kardeşi Halil'in elinden parasını almış. Ağlıyordu, ben de Ahmet'in elinden parayı alıp kardeşine verdim. O sırada polisler gelip benim gasp yaptığımı söyleyerek gözaltına aldı. Ben gasp yapmadım" dedi. Ancak Zübeyir T., sevk edildiği mahkemece, 'kendini savunamayacak durumda olan birden fazla kişiye cebir kullanarak yağma' suçundan tutuklandı. Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Zübeyir T. hakkında 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.
Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan Zübeyir T.'nin annesi Hatice T., "Benim oğlum gasp yapmadığı halde 2 lira için cezaevinde çürüyecek. Banka soyan, adam öldürenler bile bu kadar ceza almıyor, hemen çıkıyorlar. Oğlum serbest bırakılsın" diye gözyaşı döktü.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.