30 bin liralık soygun yapan hırsızları mahkeme serbest bıraktı

Levye ile açtıkları elekronik magazasından 24 cep telefonu, 3 dizüstü bilgisayar, 3 tablet bilgisayar çalan hırsızları polis yakaladı, mahkeme serbest bıraktı.

22 Ocak 2016 Cuma 12:09
30 bin liralık soygun yapan hırsızları mahkeme serbest bıraktı






30 bin liralık soygun yapan hırsızları mahkeme serbest bıraktı

Karaman'da elektronik eşya satan işyerinin kapısını levye ile açıp 24 cep telefonu, 3 dizüstü bilgisayar, 3 tablet bilgisayar çaldıkları iddiasıyla 3 kişi, levyenin rengi sayesinde yakalandı. 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olay, geçen çarşamba günü İmaret Mahallesi İmaret Caddesi'ndeki elektronik eşya satan Lütfi Dilercan'a ait işyerinde meydana geldi. Lütfi Demircan, sabah işyerine geldiğinin kapının zorla açıldığını ve içeriden 24 cep telefonu, 3 dizüstü, 3 tablet bilgisayar çalındığını fark etti. Bunun üzerine polise haber verdi.
5 DAKİKADA SOYMUŞLAR
Olayla ilgili çalışma başlatan polis, caddedeki diğer işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Yapılan incelemede  saat 02.45 sıralarında yüzleri maskeli 3 kişinin sokağa girip yaklaşık 5 dakika sonrada ellerinde büyük bir çanta ile tekrar sokaktan uzaklaştığını belirlendi.
POLİS, LEVYENİN RENGİNDEN İZ SÜRDÜ
Araştırmasını derinleştiren polis, işyeri kapısının levye ile zorlanarak açıldığını ve levyenin mavi renkli boyasının da kapıda iz bıraktığını saptadı. Boyanın yeni olduğu belirleyen polis, levyenin de yeni satın alınmış olabileceği üzerine kentteki yapı malzemesi satan işyerini tek tek  araştırdı. Yapılan araştırma bir alışveriş merkezinde yapı malzemesi satan işyerinden olaydan yaklaşık 8 saat önce bir kişinin levye satın aldığını belirledi. Fatura bilgilerinden levyeyi satın alan kişinin 30 yaşındaki H.U. olduğunu belirledi. 
ÇALDIKLARI EŞYALARI SATAMADAN YAKALANDILAR
H.U.'nun, hırsızlığın gerçekleştiği aynı sokakta oturduğunu tespit eden polis, H.U.'yu takibe aldı. H.U., hırsızlığı gerçekleştirdiği 27 yaşındaki K.S. ve kardeşi 18 yaşındaki E.S.'nın çaldıkları malzemeleri Konya'ya götürüp satacağını belirleyen polis, yaptığı operasyonla 3 kişi gözaltına aldı. Piyasa değeri yaklaşık 30 bin lira olan çalılan malzemeler ile kapıyı açmada kullandıkları levyede ele geçirildi. Çalıntı malzemeler işyerine sahibine teslim edildi.
Yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Son Güncelleme: 22.01.2016 12:12
Anahtar Kelimeler:
KaramanSogun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.