Adana'da 1000 Polisle Uyuşturucu Operasyonu

ADANA Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu satıcılarına yönelik 3 mahallede 1000 polisin katılımıyla şafak operasyonu düzenledi. 29 ayrı noktaya eş zamanlı baskın yapan polis 2 tabanca, 6 tüfek, bu silahlara ait...

27 Eylül 2014 Cumartesi 11:44
Adana'da 1000 Polisle Uyuşturucu Operasyonu






Adana'da 1000 Polisle Uyuşturucu Operasyonu

Gökhan KESKİNCİ/ ADANA, () - ADANA Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu satıcılarına yönelik 3 mahallede 1000 polisin katılımıyla şafak operasyonu düzenledi. 29 ayrı noktaya eş zamanlı baskın yapan polis 2 tabanca, 6 tüfek, bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, satılmaya hazır uyuşturucu ele geçirirken, 13 kişiyi de gözaltına aldı.
Kentte uyuşturucu satıcısı, kapkaç ve hırsızlık şüphelileriyle, terör örgütü yandaşlarının yakalanması için merkez Yüreğir İlçesi'nin 19 Mayıs, Anadolu ve Yeşilbağlar mahallelerinde gerçekleştirilen hava destekli operasyona Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Asayiş, TEM, Narkotik ve Kaçakçılık şubelerinden çok sayıda ekip katıldı. Uyuşturucu satıldığı iddia edilen kahvehaneye Özel Harekat timleriyle giren polisler, didik didik uyuşturucu aradı. Aramalarda özel eğitimli dedektör köpekler de kullanıldı.
1000 polisin katıldığı operasyonda çevre güvenliği alan Çevik Kuvvet polisleri sokak girişlerini ve köşe başlarını tuttu. Daha önceden tespit edilen ve direnişin gerçekleşebileceği adreslere ise Özel Harekat timleri koç başlarıyla demir kapıları kırarak girdi. Uykudan uyandırılıp kimliği kontrolü yapıldıktan sonra, evler özel eğitimli köpeklerle arandı. Bu sırada Özel Harekat timleri ve Çevik Kuvvet polisleri binaların çatılarında nöbet tuttu. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden operasyonda ruhsatsız 2 tabanca, 6 pompalı tüfek, bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, satışa hazır hale getirilmiş çok miktarda uyuşturucu ele geçirdi, 13 kişi de gözaltına alındı.
VATANDAŞ OPERASYONLARDAN MEMNUN
Operasyonu bizzat yöneten Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, bölgede inceleme yapıp bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. Operasyonlardan memnun olduklarını söyleyen mahalle sakinleri, torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarının mahallenin huzurunu bozduğunu anlattılar. Torbacıların terör örgütü PKK lehinde izinsiz gösteriler yapıp, taşlar ve molotofkokteylileriyle polise saldırdığını belirten mahalleliler, operasyonların olayları bastırmasını ümit ettiklerini ifade ettiler. Bu olayların önlenmesi için çocukların sokaklardan ve uyuşturucu satıcıların uzak tutulması gerektiğinin belirten Zeybek, "Mahallelerin yardımlarıyla bu soruna çözüm getireceğiz. Ayrıca uyuşturucuyla ilgili kanunların ağırlaştırıldı. Buna dikkat etmek lazım" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.