Amerika'dan PKK'lı teröristlere zırhlık araç desteği

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye ABD tarafından bir hafta önce gönderilen zırhlı araçların fotoğrafları yayımlandı.

01 Şubat 2017 Çarşamba 13:11
Amerika'dan PKK'lı teröristlere zırhlık araç desteği







Amerika'dan PKK'lı teröristlere zırhlık araç desteği

PKK'lı teröristlerin Suriye'deki uzantısı olduğu tüm dünya tarafından bilinen YPG'ye Obama'nın son günlerinden zırhlı araç gönderdiği ortaya çıktı. ABD yönetimine Ankara'dan son iki yıldır yapılan uyarılara rağmen ağır silahlarla güçlendirilen PKK'lı teröristlerin bir başka terör örgütü DEAŞ'le savaştığı gerekçesiyle verilen zırhlı araçların kullanımı için eğitim faaliyetlerinin Kobani'de devam ettiği öğrenildi. 
Son 6 aydır terör örgütü DEAŞ'e karşı tek bir operasyon düzenlemeyen ABD yönetiminin asıl amacının Suriye topraklarına çok sayıda üs kurmak olduğu bildiriliyor.
Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye ABD tarafından bir hafta önce gönderilen zırhlı araçların fotoğrafları yayımlandı.
ABD'nin Suriye'de DEAŞ'a karşı kurulan ve ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) bir hafta önce gönderilen zırhlı araçların fotoğrafları yayımlanırken, araçların teslim belgelerinde son alıcı kısmına 'Kobani' yazıldı.
Amerika'nın Sesi web sayfasında araçların verilmesi kararının eski Başkan Barack Obama döneminde alındığı, teslimatının başkan Trump'ın göreve başlamasına denk geldiği belirtildi. El yapımı patlayıcılara karşı korunaklı olarak tasarlanan araçların Kanada merkezli bir şirket tarafından üretildiği belirtildi.

Habere göre ABD yönetimi, ana omurgasını Suriye'de PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçlerine verilen zırhlı araçlar ile ilgili haberleri doğruladı. Suriye'de DEAŞ ile verilen mücadelede kullanılması için gönderilen zırhlı araçların gönderilmesi kararının eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde verildiği ve teslim işlemlerinin yeni başkan Donald Trump dönemine denk geldiği vurgulandı. Amerika'nın Sesine konuşan PYD komutanlarından Telal Silo ise, yeni başkan Trump'un göreve gelmesi ile kendilerine verilen askeri desteğinin arttığını belirterek, "Başkan Obama döneminde bize daha çok hafif silahlar ve cephane yardımı yapılıyordu. Şimdi bombalı araç saldırılarına karşı zırhlı araçlar gönderildi" dedi.

Amerika'nın Sesi, Suriye'de PYD'ye gönderilen zırhlı araçların ve teslim belgesine ait fotoğrafları da yayımladı. Zırhlı araçların teslim belgesinde, son alıcı kısmında 'Kobani' yazıldı.



PYD'ye gönderilen zırhlı araçlar ile ilgili detaylarda ortaya çıktı. Kanada merkezli bir firma tarafından üretilen zırhlı araçların el yapımı patlayıcılara karşı özel olarak tasarlandığı belirtildi. 4×4 yüksek korumalı ve çatışma bölgelerinde askerler ile ayrıca kolluk kuvvetleri tarafından kullanılabilen taktik zırhlı araçlar tam teçhizatlı 10 askeri taşıyabiliyor. Araca, makineli tüfek, füze ve bomba atar monte edilebilirken, araçta yangın söndürme sistemi, taktik tekerlekler, elektrikli vinç, monitörlü termal görüntüleme ve gözetleme kameraları, uzun menzilli ışıklar da bulunuyor.

Birleşmiş Milletler tarafından da kullanılan araçların yüksek balistik ve patlama direncine sahip olduğu ve kara mayınları ile el yapımı patlayıcılara karşı korunaklı olduğu belirtildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.