Anestezi teknisyeni Zeynep'i yanlış ilaç öldürdü

Bekir KARAKOCA/ADANA, () - ADANA'da anestezi teknisyeni 33 yaşındaki Zeynep Taştan, kendi kendine taktığı seruma distile su (saf su) yerine narkoz etkisi yapan ilaç karıştırınca hayatını kaybetti. İddiaya göre, özel hastanenin ameliyathanesinde...

15 Nisan 2015 Çarşamba 15:30
Anestezi teknisyeni Zeynep'i yanlış ilaç öldürdü






Bekir KARAKOCA/ADANA, () - ADANA'da anestezi teknisyeni 33 yaşındaki Zeynep Taştan, kendi kendine taktığı seruma distile su (saf su) yerine narkoz etkisi yapan ilaç karıştırınca hayatını kaybetti.
İddiaya göre, özel hastanenin ameliyathanesinde 6 yıldır anestezi teknisyeni olarak çalışan bekar Zeynep Taştan, 6 Nisan'da işten çıktıktan sonra evine gitti. Grip olan Taştan, komşuları ile bir süre sohbet ettikten sonra evine geçip, kendisi için serum hazırladı. Bu sırada yanlışlıkla seruma distile su yerine narkoz etkisi olan ilaç karıştırdı. İnsan vücudunda etkisi birkaç dakikada başlayan jetokain karışımlı serumu takan Taştan, kısa bir süre sonra yanlışlığı fark edince komşularından yardım istedi. Bu sırada baygınlık geçiren genç kadın, Özel Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan genç kadın, dün saat 10.00 sıralarında kurtarılamadı.
Zeynep Taştan'ın cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi ardından ailesine teslim edildi. Adıyaman'a götürülen Taştan'ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Taştan'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.
Narkoz etkisi yapan ilaç genellikle operasyonun yapılacağı bölgenin yakınına uygulanır. Ağrı uyarılarının beyine iletilmesini sağlayan sinirleri bloke ediyor. Böylece ağrının hissedilmesine engel olur. Etkisi enjeksiyonu takiben birkaç dakika içinde başlar ve tıbbi işlemler sona erdikten sonra yavaş yavaş kayboluyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.