Ankara Katliamı; Savcılık vahşi saldırının nedenini açıkladı

Türkiye'yi sarsan Ankara Gar Katliamı'nın Türkiye'de seçimleri erteletmeyi amaçladığını açıklayan Cumhuriyet Başsavcılığı önemli delillere ulaşıldığını duyurdu

28 Ekim 2015 Çarşamba 13:13
Ankara Katliamı; Savcılık vahşi saldırının nedenini açıkladı






Ankara Katliamı; Savcılık vahşi saldırının nedenini açıkladı

Türkiye'yi yasa boğan Ankara'daki vahşi saldırıyla ilgili savcılıktan önemli açıklama. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük terör saldırısının amacının seçimleri erteletmeye yönelik olduğunu duyurdu..

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada Ankara'da yapılan terör saldırısının seçimleri erteletmeye yönelik olduğu ve saldırının bir askeri üste planlandığı söylendi. Yapılan açıklamada 'Hedef kitle sokağa dökülmek istendi' denildi.
Başsavcılık, dijital materyallerden edinilen verilere göre, saldırının, "Terör eylemlerini yaygınlaştırıp 1 Kasım genel seçimlerini erteletmek" amacını taşıdığını da kaydetti.

"Türkiye genelinde eylemler planlandığı anlaşıldı"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dijital materyallerden edinilen bilgilere göre, Ankara Garı önünde 10 Ekim'de meydana gelen terör saldırısını düzenleyen örgütün Gaziantep merkezli hücre tipi bir yapılanma modeli olduğunu ve Suriye'deki DAEŞ örgütünden talimat alarak Türkiye genelinde eylemler planladığının anlaşıldığını belirtti.

ANKARA GAR KATLİAMI

10 Ekim 2015'te saat 10:04 civarında Ankara Garı kavşağında düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül bombalı intihar saldırısında resmi rakamlara göre 102 kişi hayatını kaybetmişti.

10 Ekim'de DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği, TMMOB, HDP ve pek çok sivil toplum örgütünün katılımıyla Barış Mitingi düzenlendi. Fakat yürüyüş başlamadan yürüyüş alanına kortej hâlinde ilerleyen grupların bulunduğu Tren Garı kavşağında, 3 saniye arayla 2 patlama gerçekleşti. Patlamanın ardından ambulanslardan önce polis meydana ulaştı. Meydandaki herkesi alandan çıkartmaya başlayınca yaralılara yardım etmek isteyen göstericiler, engellendikleri için polisi protesto etti. Bunun üzerine polis gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.



Son Güncelleme: 28.10.2015 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.