Anne katiline ağırlaştırılmış ömür boyu hapis

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA’nın Kestel İlçesi'nde annesi 56 yaşındaki Şükriye Yılmaz'ı başını duvara vurarak öldürmekle suçlanan 25 yaşındaki Tayfun Yılmaz ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kestel'de...

27 Ağustos 2015 Perşembe 16:51
Anne katiline ağırlaştırılmış ömür boyu hapis






Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA’nın Kestel İlçesi'nde annesi 56 yaşındaki Şükriye Yılmaz'ı başını duvara vurarak öldürmekle suçlanan 25 yaşındaki Tayfun Yılmaz ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
Kestel'de geçen yıl Temmuz ayında meydana gelen olayda, komşularının uzun süredir haber alamadığı Şükriye Yılmaz, Vani Mehmet Mahallesi'ndeki evinde öldürülmüş olarak bulundu. Soruşturma başlatan polis, mühendislik fakültesinden ayrılan Şükriye Yılmaz'ın oğlu Tayfun Yılmaz'ı zanlı olarak gözaltına aldı. Psikolojik sorunları bulunan Tayfun Yılmaz verdiği ilk ifadesinde, "Annemi içine şeytan girdiği için kafasını duvara vura vura öldürdüm. Daha sonra alkol alıp O.Y. isimli arkadaşımın evine gidip saklandım" dedi.  Bunun üzerine polis O.Y.'yi de gözaltına aldı. Sorgulamasının ardından adliyeye çıkartılan Tayfun Yılmaz tutuklanırken, arkadaşı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, annesini kasten öldürmekten 'Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası' istemiyle dava açılan Tayfun Yılmaz'ın karar aşamasına gelen yargılaması  tamamlandı. Duruşmaya, tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tıpı Cezaevi'nden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığı ile katılan Tayfun Yılmaz, verdiği ifadesinde, "Annem büyü yapıyordu. Bu yüzden onu iblis, şeytan gibi gördüm ve öldürdüm. Ne yaptığımın farkında değildim" dedi. 
Yargılamaya kısa süre ara veren mahkeme heyeti, suçunu kabul eden anne katili genci ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı. Yılmaz'ın cezasında hiç bir indirim yapmayan mahkeme, kendisine yardım ettiği öne sürülen O.Y.'yi de 8 yıl 4 ay hapse çarptırdı.
Duruşma sonrası açıklama yapan sanık avukatları verilen cezayı temyiz edeceklerini söylediler.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.