Bağdat Caddesi'nde tecavüzcüye tepki yağıyor

"KADIN Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyesi bir grup, Kadıköy'de 19 yaşında bir genç kızın tecavüze uğramasını protesto etti.

26 Ocak 2016 Salı 22:36
Bağdat Caddesi'nde tecavüzcüye tepki yağıyor






Bağdat Caddesi'nde tecavüzcüye tepki yağıyor

Basın açıklaması yapan grup, Bağdat Caddesi'ndeki trafik ışıklarına "Kadın düşmanlığına, cinsel saldırılara sessiz kalmıyoruz" yazılı pankart astı.

Şaşkınbakkal ışıklar mevkiinde saat 20.30 sıralarında toplanan "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyesi yaklaşık 50 kadın,



“Kadın düşmanlığına, cinsel saldırılara sessiz kalmıyoruz" yazılı pankart açarak, bir süre slogan attı.

Alkışlar ve ıslıklarla tecavüz olayına tepki gösteren grup adına, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Temsilcisi Fidan Ataselim basın açıklaması yaptı.

BAĞDAT CADDESİ'NE PANKART ASTILAR

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, caddede bulunan ışıklara eylem sırasında açtıkları pankartı astı.

Öte yandan, bu eylem öncesinde de, İlerici Kadınlar Derneği'nin çağrısıyla bir araya gelen yaklaşık 20 kadın da, Bağdat Caddesi'nin bir şeridini kapatarak sloganlar attı ve yaşanan cinsel saldırıya tepki gösterdi.
Fidan Ataselim, Bağdat Caddesi'nde yaşanan cinsel saldırıyı kınayarak, “Kadınların bol bol, sadece çocuk doğurması gerektiği söylenirse, biz kadınlar bu tür saldırılara uğramaya devam ederiz. Bunların sorumlusu, 19 yaşındaki gencecik kadın kardeşimizin bu saldırıya uğramasının sorumlusu, bu açıklamayı yapanlardır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet ile el ele verip, gerici açıklamaları beslediler. Bizzat IŞİD ile yarışır nitelikte kadın düşmanı açıklamalar yaptılar. Her geçen gün bu gerici açıklamaları yaparak, kadın düşmanı söylemlerde bulunarak, kadınların öldürülmesine, kadına yönelik şiddetin artmasına ve cinsel saldırıların artmasına sebep oluyorlar" diye konuştu.

“ELİMİZİ ETEĞİMİZİ ÇEKMEYECEĞİZ"

Kadınların okul yollarında ve çalışmak istediklerinde öldürüldüğünü belirten Fidan Ataselim, “Onların istedikleri işe gitmeyelim, okumayalım, çalışmayalım, sokaklarda da gezmeyelim... Sadece evde oturup, bol bol çocuk doğurmamızı mı istiyorlar? Biz elimizi eteğimizi çekmeyeceğiz" dedi.

“CEZA İNDİRİMLERİYLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEME YAPILMALI"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Temsilcisi Ataselim şöyle devam etti:

“Her gün kadın cinayetleri davalarında, katillere, faillere indirimler uygulanıyor. Kadın cinayeti davalarında aşırı sevgi indirimleri verilirse, iyi hal indirimleri verilirse, cinsel saldırı davalarında saygın tutum indirimi verirler. Bu indirimlerle sokaklarda geziyorlar. Bu indirimler verilmeye devam ettikçe, biz kadınlar bu saldırılara uğramaya devam ediyoruz. Bu yüzden diyoruz ki; hem kadın cinayeti davalarında hem kadına yönelik şiddet davalarında, katillere ve faillere indirim uygulanmamalıdır. İndirimlerle ilgili yasal düzenleme yapılması gerekmektedir."





Son Güncelleme: 26.01.2016 22:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.