Baro başkanı FETÖ soruşturmasında gözaltına alındı

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen FETÖ soruşturmasında Siirt Barosu başkanı Mehmet Cemal Acar gözaltına alındı.

21 Eylül 2016 Çarşamba 11:17
Baro başkanı FETÖ soruşturmasında gözaltına alındı






FETÖ/PDY soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün Siirt Adliyesi ve E Tipi Cezaevi yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı.

Operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkartılan Baro Başkanı Mehmet Cemal Acar ve infaz koruma memurlarının da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalar sürüyor.Operasyon kapsamında Baro Başkanı Cemal Acar, infaz koruma memurları ve katiplerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin cezaevi ve adliyedeki odalarında, evlerinde ve ofislerinde yapılan arama çalışmaları devam ediyor.

Siirt'te yayımlanan yerel bir gazete olan Mücadele gazetesine söyleşi veren Siirt Baro Başkanı Av.Cemal Acar Paralel yapı olduğuna inanmadığını açıklamıştı. Siirt Barosu Başkanı Av.Cemal Acar yaptığı o söyleşide şunları kaydetmişti:

'Türkiye’de bir paralel yapı olduğuna inanmıyorum. Bir hakim bir tarikata veya bir cemaate ilgi duyabilir, sola veya marksizme özen göstermiş olabilir. Sırf bu yüzden alternatif bir kesime bir yafta takılması doğru değil. Yargıda bir zamanlar Karadenizliler grubunun varlığından ve başka gruplardan bahsediliyordu. Fakat bu benzetmeler paralel bir yapı anlamına gelmez. Paralel ne demektir? Devletin sistemi dışında ayrı bir yapı demektir. 15 yıldır Siirt’te avukatım, adliyede bir hakim veya savcının birini kayırdığını görmedim. Siyasi iktidar bunu biraz abarttı.'
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.