Beratcan'ın annesi yeniden gözaltına alındı

Türkiye'yi ayağa kaldıran Beratcan Karakütük'ün annesi Türkan Karakütük koruma altına alındığı kadın sığınma evinde yeniden gözaltına alındı.

31 Mart 2016 Perşembe 04:23
Beratcan'ın annesi yeniden gözaltına alındı






Beratcan'ın annesi yeniden gözaltına alındı

Tuzla'da kaybolduktan 15 gün sonra ölü olarak bulunan Beratcan Karakütük'ün annesi Türkan Karakütük yeniden gözaltına alındı. Tuzla Orhanlı Tepeüstü Mahallesi'nde ormanlık alandaki su kanalında cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün öldürülmesine ilişkin soruşturmada, savcının talebi üzerine, daha önce sevk edildiği mahkemece serbest bırakılan anne Türkan karakütük hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.
Katil zanlısı servis şoförü Ersin Kaşıkçı ve Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük, önceki gün "tutuklama" talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, mahkeme Kaşıkçı'yı tutuklayıp cezaevine gönderirken, şüpheli anne serbest bırakılmıştı.
Ancak soruşturmayı yürüten savcı, anne Türkan Karakütük'ün serbest kalması üzerine, kararı veren Anadolu 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, "tutuklamaya yönelik yakalama kararı" çıkarılmasını talep etti. Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği ise bu talebi reddederek, itiraz dilekçesini değerlendirilmek üzere bir üst mahkeme olan Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdi.

Savcının itirazını inceleyen Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, talebi yerinde görerek, anne Türkan Karakütük hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

BERATCAN'IN ANNESİ KADIN SIĞINMA EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün öldürülmesine ilişkin soruşturmada, serbest kaldıktan sonra savcının itirazı üzerine bir üst mahkeme tarafından hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan anne Türkan Karakütük gözaltına alındı.
Önceki gün serbest bırakıldıktan sonra Ataşehir'deki bir kadın sığınma evinde kaldığı öğrenilen Türkan Karakütük, Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin savcının talebi üzerine verdiği "tutuklamaya yönelik yakalama kararı" üzerine polis ekibi tarafından akşam saatlerinde gözaltına alındı. Anne Karakütük, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra saat 23.00 sıralarında Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.
Türkan Karakütük'ün geceyi nezarette geçireceği, yarın sabah da Anadolu Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.