Bisikletli polis TİM'i canlı bomba yakaladı

İstanbul'da daha çok çocukları koruma altında tutmak, çocukların gittiği park ve oyun alanlarını gözetlemek için görev yapah Mobil Park Polisi çok sayıda sapık ve uyuşturucu satıcısının yakalanmasında etkin rol oynadı

27 Nisan 2016 Çarşamba 14:58
Bisikletli polis TİM'i canlı bomba yakaladı






Bisikletli polis TİM'i canlı bomba yakaladı

Türkiye'de ilk kez İstanbul'da görev alan bisitletli polis timi son 45 gün içerisinde önemli olayların önlenmesinde rol aldı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü 39 ilçedeki parklarda görev yapacak olan "Mobil Park Polisi" projesini hayata geçirdi. Park polisi 45 günlük çalışma süresince canlı bombadan, uyuşturucu satıcısına, cinsel tacizciden evden kaçan çocuklar olmak üzere bin 132 ayrı olaya müdahale etti.

Son dakika haberleri, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, ailelerin ve çocukların parklarda rahatça gezeilmeleri için "Mobil Park Polisi" projesini hayata geçirdi. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nün koordinasyonunda 7 Mart 2016 günü 6 ilçede pilok olarak paşlayan Mobil Park Polisi ekiplerinin elde ettiği başarı sonrasında proje 39 ilçede uygulamaya sokuldu.

Mobil Park Polis ekibi 1'i kadın 3 polis memuru ve 1 zabıta görevlisinden oluşuyor. Polis ekipleri, asayiş konularında çalışırken zabıta görevlileri de parkta meydana gelen, aksaklıkların giderilmesi için çalışıyor.

PARKLAR KAMERALARLA İZLENİYOR

Önleyici Şube Müdürlüğü'nde oluşturulan komuta merkezinde tüm parklar 360 derece hareket edebilen kameralarla da izleniyor. Olası şüpheli durumlarda ekipler hızla parklara sevk ediliyor.

CANLI BOMBA, SAPIK, UYUŞTURUCU SATICISI VE GASPÇILAR PARKTA YAKALANDI

Mobil Park Polisi göreve başlar başlamaz sonuca ulaştı. Parklarda yapılan denetimler sırasında, DEAŞ canlı bomba, cinsel tacizci, uyuşturucu satıcısı, uyuşturucu bağımlısı, gaspçı, cezaevi firarisi olmak üzere bin 132 olaya müdahale etti.

Yapılan operasyonlarda, 771 aranan şahıs, 292 narkotik madde konusu, 30 adet ruhsatsız tabanca, 23 adet çakı, bıçak ve muşta, 13 adet sahtecilik konusu, 7 adet hırsızlık olayı, 3 adet küçük yaşta çocuğa alkol satışı, 2 adet küçük yaşta çocuğu dilendirme, 1 adet çalıntı oto, 1 adet küçük yaşta çocuğa cinsel istismar, 1 adet propaganda amaçlı yazılama, 1 adet zorla alıkoyma ve 1 adet gasp olayı olmak üzere toplam bin 132 adli olaya müdahale edildi.

Çevreyi kirleterek, rahatsız etme, sahroşluk, çevreyi kirletme ve dilincilik gibi 2 bin 278 ayrı olayada idari işlem yapıldı.

OKULDAN KAÇAN ÇOCUKLAR OKULA BIRAKILDI

Park polisi yaptığı denetimler sırasında, okuldan idarenin ve velisinin izni olmadan kaçarak parka gelen 857 öğrenciyi de ailesine ve okul idaresine bildirdi.

PARK POLİSİNDEN ÖRNEK ÇALIŞMALAR

- Çocuğun Cinsel İstismarı: Fatih Şehzade Başı Parkı'nda 13 yaşındaki bir erkek çocuğa cinsel istismar yapan A.K. suçüstü gözaltına alındı. A.K.'nın 2 adet yağma ve 1 adeh hırsızlık suçundan kaydının bulunduğu öğrenildi

-Cezaevi Firarisi Yakalandı: Esenler 1107 Sokak Parkı'nda yapılan uygulamada 11 farklı suçtan kaydı bulunan cezaevi firarisi Ş.G. gözaltına alındı.

-Terör Örgütü Üyesi Yakalandı: Esenler Havaalanı Parkı'nda terör örgütü üyesi olak suçundan aranan H.S. gözaltına alındı.

-Hırsızlık Yakalaması: Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezi Parkı'nda hırsızlık suçundan aranan H.B.'nin yakalanması

-Palyaço Torbacı Yakalandı: Fatih Hekimoğlu Ali Paşa Parkı'nda palyaço kıyafetişle park içerisinde bonzai satan uyuşturucu satıcısı İ.U.'nun yakalanması.

-Canlı Bomba Yakalaması: Sultanbeyli Çeçenistan Parkı'nda yapılan denetimler sırasında terör örgütü IŞİD adına canlı bomba eylemi için görev bekleyen K.S.'nin yakalanması

EMNİYETİN TELEFONLARI KİLİTLENDİ

Semtlerinde bulunan parklara güvenlik nedeniyle gidemeyen aileler, bu proje sonrasında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nü teşekkür telefonları yağdırdı. Binlerce ailenin telefonları sırasında emniyetin santrali kilitlendi.
KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ Devrim TOSUNOĞLU
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.