Çaldıran'da kalleş tuzak, 5 şehit var

Van Çaldıran'da yol kesen PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcı uzaktan kumanda ile infilat ettirildi. Kalleş saldırı sırasında 5 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

24 Mayıs 2016 Salı 19:40
Çaldıran'da kalleş tuzak, 5 şehit var






Çaldıran'da kalleş tuzak, 5 şehit var


Teröristler Van Çaldıran ilçesinde yola tuzakladığı askerlerin geçişi sırasında patlatıldı. Kalleş saldırı sırasında 5 asker şehit oldu...

Van'ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek bölgesinde araçların ateşe verilmesini ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Ancak yola el yapımı patlayıcı yerleştiren teröristler, saat 17.00 sıralarında zırhlı araç geçerken bombayı uzaktan kumandayla patlattı. Ardından da teröristler zırhlı araçlara roketatarla ateş açtı. Çatışmada alınan ilk bilgilere aralarında bir binbaşının da bulunduğu 4 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı.
Saldırı sonrası yaralı askerlerden birinin daha hayatını kaybettiği açıklandı, böylece şehit sayısı 5'e çıktı
Yaralılar helikopterle Van'a getirilerek hastanede tedavi altına alındı. Bölgede başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.
Anahtar Kelimeler:
Çaldıran şehitleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.