Çanakkale'de 423 kaçak yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi sahillerinde, Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı operasyonlarda, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen 423 kaçak göçmen yakalandı. Almanya'nın 1 milyon mülteci kabul edeceğini...

17 Eylül 2015 Perşembe 13:42
Çanakkale'de 423 kaçak yakalandı






ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi sahillerinde, Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı operasyonlarda, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen 423 kaçak göçmen yakalandı.
Almanya'nın 1 milyon mülteci kabul edeceğini açıklanmasından sonra Türkiye'deki bazı mülteciler, rotasını Yunanistan'a gitmek üzere Edirne'deki sınır kapısı istikametine çevirdi. Ancak Almanya'nın yaptığı bu açıklama, kaçak göçmenleri, Ayvacık sahillerinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na uzanan umut yolculuğundan vazgeçirmedi.
"Boğulmak istemiyoruz" diyerek Edirne'nin yolunu tutanlara karşın Ayvacık sahillerini tercih eden göçmenler ise botlarle Midilli Adasına geçmek için gruplar halinde denize açılmaya devam etti. Sahil Güvenlik ekipleri, bugün yaptıkları 9 ayrı operasyonda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, İran, Irak, Eritre, Afganistan ve Pakistan uyruklu toplam 423 kaçak göçmeni bindikleri botlarda yakaladı. Sahil Güvenlik botlarına alınan kaçak göçmenler, Küçükkuyu Limanı'na getirdi. Kaçak göçmenler, kimlik tespiti yapıldıktan sonra Ayvacık İlçesi'ndeki Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.