Çanakkale'de ikinci kez gözaltına alınan TKP'liler tekrar serbest

Burak GEZEN/ ÇANAKKALE, ()- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen cumartesi günü gerçekleştirilen Çanakkale ziyaretinde AK Parti aleyhine slogan atıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve aynı gün serbest kalan Türkiye...

16 Mart 2015 Pazartesi 13:29
Çanakkale'de ikinci kez gözaltına alınan TKP'liler tekrar serbest






Burak GEZEN/ ÇANAKKALE, ()- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen cumartesi günü gerçekleştirilen Çanakkale ziyaretinde AK Parti aleyhine slogan atıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve aynı gün serbest kalan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi 9 kişi, bir gün sonra savcılık talimatıyla tekrar gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliye sevk edilen protestoculardan 3'ü savcılıktan serbest kaldı. Diğerleri ise Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Çanakkale Kolin Hotel'de 14 Mart Tıp Bayramı törenine katıldığı dakikalarda, Demircioğlu Caddesi'nde İl Örgütü bulunan TKP üyesi bir grup, 4'üncü kattaki dairenin balkonuna üzerinde Berkin Elvan'ın resmi olan bir afiş astı. AK Parti hükümeti aleyhine sloganlar atan gruba, polis müdahale etti. Gözaltına alınan 9 kişi, emniyete götürüldü. Protestocular, aynı gün savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Ancak dün serbest bırakılanlar için savcı yakalama kararı verdi.

Dr. Mümtaz Pirinçciler Meydanı'nda bir gün önce yaşananları protesto etmek için dün toplanan TKP'liler, basın açıklaması yaparak AK Parti'yi protesto etti. Açıklama sonrası haklarında yakalama kararı çıkartılan S.Ş., N.A., S.A., U.C.S., D.D., T.K., T.V., E.M. ve T.T.'yi tekrar gözaltına alındı. Sağlık kontrolü için hastaneye götürüldükleri sırada protestoculara adliye önüne gelen arkadaşları destek verdi, "Bu memleket bizim, hırsıza, katile, yobaza bırakmayız" ve "Ülkenin onuru Komünist Parti" sloganları attı. Adliyeye sevk edilen protestocu gruptan S.Ş., T.T. ve T.V. savcılıkta alınan ifadeleri sonrası serbest kaldı. N.A., Ş.A., U.C.S., D.D., T.K. ve E.M. ise sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

FOTOĞRAF

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.