Cesedi bulunan Suriyeli'yi arkadaşları öldürmüş

Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN'de iple boğularak öldürülmüş cesedi bulunan Suriye uyruklu 35 yaşındaki Bedrettin Al Homet'in, birlikte yaşadığı 3 arkadaşı tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. 3 şüpheli polis tarafından gözaltına...

15 Nisan 2015 Çarşamba 18:02
Cesedi bulunan Suriyeli'yi arkadaşları öldürmüş






Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN'de iple boğularak öldürülmüş cesedi bulunan Suriye uyruklu 35 yaşındaki Bedrettin Al Homet'in, birlikte yaşadığı 3 arkadaşı tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. 3 şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.
Merkez Akdeniz İlçesi'nin Kiremithane Mahallesi'nde 12 Nisan'da park halindeki aracın yanında bir erkek cesedi gören vatandaşlar polisi aradı. Olay yerine gelen ekipler, cesedin lokanta işletmecisi Bedrettin Al Homet'e ait olduğunu ve iple boğularak öldürüldüğünü saptadı. Üzerindeki 4 bin 500 doların da gasp edildiğini belirleyen polis, yapmış olduğu çalışmada Homet'i aynı evde birlikte yaşadığı Suriye uyruklu inşaat işçileri Tarek Hajissa, Bekri Hajissa ve Abdulghafour Dakkak tarafından öldürüldüğünü tespit etti.
Gözaltına alınan 3 Suriyeli'den biri, Emniyet'teki sorgusunda cinayeti itiraf ederek Bedrettin Al Homet'i 4 bin 500 dolarını almak için öldürdükleri yönünde ifade verdiği, diğer 2 şüphelinin ise suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Katil zanlıları, Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

KESKİN NİŞANCI ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Mersin'de geçen 8 Ocak'ta da boğazı kesilip yüzünün derisi tamamen soyulmuş kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulunmuş, yapılan araştırma sonucunda cesedin bir dönem Suriye'deki muhalif gruplarda keskin nişancı olan Suriye uyruklu 30 yaşındaki Muhammed Salih'e ait olduğu saptanmıştı. Salih'in katil zanlıları Abdulrazak Dakka (27) Gaziantep'te, İbrahim Hallak (33) Mersin'de, Anwar Hallak (66) ile eşi Fadia Rawas (62) ise Uşak'ta polis tarafından yakalanmış, adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ü tutuklanırken, Fadia Rawas serbest bırakılmıştı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.