'cinayet Anında Akli Dengesi Yerindeydi' Raporu Üzerine Ömür Boyu Hapis Cezası

Zafer TOKUŞ/ ADAPAZARI(Sakarya), ()- ADAPAZARI'nda geçen Mart ayında 39 yaşındaki Yunus Kahya'yı boğazını keserek öldüren, daha sonra psikolojik rahatsızlıklar nedeniyle son 8 yılda 18 kez hastaneye yattığı belirlenen 24 yaşındaki...

18 Ekim 2014 Cumartesi 11:48
'cinayet Anında Akli Dengesi Yerindeydi' Raporu Üzerine Ömür Boyu Hapis Cezası






Zafer TOKUŞ/ ADAPAZARI(Sakarya), ()- ADAPAZARI'nda geçen Mart ayında 39 yaşındaki Yunus Kahya'yı boğazını keserek öldüren, daha sonra psikolojik rahatsızlıklar nedeniyle son 8 yılda 18 kez hastaneye yattığı belirlenen 24 yaşındaki Uğur Kazdal’a, Adli Tıp'tan 'Kişide ceza sorumluluğunu etkileyecek herhangi bir akıl hastalığı ya da zayıflığının saptanmadığı' raporu üzerine ömür boyu hapis cezası verildi. Avukatı karara itiraz ederken, "Müvekkilim tedavi gören akıl hastası" dedi.
Olay, Adapazarı'nda 11 Mart tarihinde meydana geldi. Daha önce birçok suçtan sabıkası bulunan ve tedavi gördüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden olaydan 1.5 ay kadar önce bırakılan Uğur Kazdal, fabrika işçisi 39 yaşındaki Yunus Kahya’yı bıçakla 16 yerinden bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürdü.
Gözaltına alınan Uğur Kazdal, ilk ifadesinde, "Hapise girmek gerekiyordu. O nedenle öldürdüm" dedi. Daha sonra da tutuklandı.  
Sakarya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi, cinayet sınığını akli dengesinin tespiti için Bakırköy Prof.Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti.
"CEZAİ EHLİYETİ VAR"
Hastanedeki 7 uzmandan oluşan sağlık kurulu, cinayet sanığı Uğur Kazdal için hazırladığı 2 sayfalık raporda,  daha önce son 8 yılda 18 kez hastaneye getirilen ve daha önce 'Askerliğe elverişsiz' raporu olan sanığın madde ve alkol bağımlısı olduğunu belirtti. Kurul, sanığın cinayeti işlediği sırada cezai sorumluluğunu etkileyecek herhangi bir akıl hastalığı ya da zayıflığı saptanmadığını bu nedenle cezai sorumluluğunun tam olduğuna dair rapor verdi

Bu rapor üzerine de Sakarya'daki mahkeme ilçelere giden otobüs durağında bekleyen tanımadığı 3 çocuk babası Yunus Kahya’yı boğazını keserek 16 yerinden bıçaklayarak öldüren Uğur Kazdal’a ömür boyu hapis cezası verdi. Sanık avukatı ise, "Müvekkilim tedavi gören akıl hastası" diyerek bu karara itiraz etti. 

FOTOĞRAFLI


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.