Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı: 87 ölü var

Ankara Tren Garı'nda düzenlenen bombalı saldırı Cumhuriyet tarihinin en büyük terör eylemi olarak kayıtlara girdi. 87 vatandaşımızın can verdiği kanlı eylem sonrası 186 kişi hastanalere kaldırıldı. Yaralıların isimlerini haberimizin son bölümünde bulabilirsiniz..

10 Ekim 2015 Cumartesi 17:02
Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı: 87 ölü var






Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı: 87 ölü var

Türkiye hafta sonuna Ankara'dan gelen acı haberle sarsıldı. Ankara'da düzenlenecek olan Barış Mitingi'ne katılmak için gelenlerin buluştuğu Ankara Tren Garı önünde toplanan ve sayıları 14 bini bulan kalabalık grubun içinde meydana gelen iki ayrı patlamada ilk açıklamalara göre 87 kişi can verdi. Türkiye tarihinin en büyük terör saldırısı olarak kayıtlara geçen katliamda 28 kişi ağır olmak üzere 186 kişi yaralı olarak hastanelere kaldırıldı. DİSK Basın Bürosu ise yaralıların isimlerini yaraladı. Yaralıların isimlerini haberimizin son bölümünde bulabilirsiniz.

DEMİRTAŞ: KENETLENELİM

Terörist saldırının Suruç benzeri bir eylem olduğunu söyleyen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş katliamdan yaralı olarak kurtulan vatandaşları ziyaret etti. Demirtaş hastaneye gelişi sırasında yaptığı açıklamada 'Tüm Türkiye'nin bu tür saldırılarda kenetlenmesi lazım' dedi

14 BİN KİŞİ TOPLANMIŞTI


İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Ankara'daki patlama hakkında ortak basın toplantısı düzenlediler. Bakan Müezzinoğlu korkunç tabloyu açıkladı: Patlamada 86 vatandaşımız öldü, 28'i ağır 186 kişi yaralandı.

Ankara yaralıların isimleri Ankara Garı, Ankara Garı Bombalı Saldırı

Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti.

BAKAN ALTINOK NE DEDİ?

10:04'te Ankara'da tren garının bulunduğu alanda terör eylemi meydana gelmiştir. Bu terör eylemi TC'ye yapılmış bir eylemdir, lanetliyoruz. ÖÇlenlere rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. 1 Ekim itibariyle Emek Platformu diye adlandırdığımız platform Ankara'da eylem yapmak için izin istemiş ve verilmişti. Menfur saldırının olduğu alanda önlemler alınmıştı. Sıhiye'de bariyerleme yapılmış ve alana girişte gerekli aramalar yapılacaktı.

Mehmet Müezzinoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

İlk olay anında barış mitingi dolayısıyla olay yerinde zaten bizim 4 ambulansımız görevliydi. O ambulanslar ilk andan itibaren olaya müdahale etti.

"86 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ"

Eylemin büyüklüğü, iki ayrı noktada patlamanın olması ve olay yerinde panik ortamının olması hem kayıplarımızın çoğalması hem de yaralılarımızın hızla hastaneye ulaşmasında bazı aksamalar olabilir. Olay yerinde hayatını kaybeden vaka sayımız 62, toplamda 86 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplamda 186 yaralı da tedavi altında.

Kenan İpek'in konuşmasından satırbaşları;

Toplantıdan önce bana verilen bilgiye göre 1 saatlik bir çalışma kalmıştı olay yeriyle ilgili. En kısa zamanda cenazalerin otopsi işlemleri tamamlanacak. 16 Cumhuriyet Savcısı olayı araştırmak için görevlendirildi.


İÇİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanlığınca Ankara'da meydana gelen patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 kişinin hayatını kaybettiği, 126 kişinin yaralandığı bildirmişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 12.00-16.00 saatlerinde, Ankara Tren Garı'ndan Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulduğu belirtilmişti.

Açıklamaya göre, KESK, DİSK, TMMOB, Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09.30 itibarıyla Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10.04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana geldi.

Demokrasi ve ülkenin huzurunu hedef alan menfur saldırının lanetle kınandığı açıklamada, "Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.


3. VE 4. BOMBA İHTİMALİNE KARŞI ANONSLAR YAPILDI

Garın bulunduğu bölgede meydana gelen patlama sonrası, alanda yeni bomba ihtimaline ilişkin anonslar yapıldı.

Bomba, "Emek, Barış Demokrasi" mitingine katılmak üzere Başkent'e gelenlerin toplanma yeri olan gar önünde patladı. Garın önünde buluşanlar, Sıhhiye Köprüsü altındaki arama-kontrol noktasından geçip mitinge katılacaklardı.

Patlamanın yaşandığı alanda, 3'üncü ve 4'üncü bomba ihtimaline karşı güvenlik güçleri sürekli anonslarla vatandaşları uyarıyor. Alanda bulunan bazı siyasi parti araçları üzerinden, düzenin sağlanması ve yaralılara kan verilmesi için anonslar yapılıyor. Bölgeye sevk edilen cenaze araçlarıyla hayatını kaybedenlerin cenazeleri, adli tıpa götürülüyor. Bölgeye gelen olay yeri inceleme ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor.

Garın içinde gazete bayiliği yapan Ramazan Arı, patlama anını AA muhabirine anlattı. Arı, birinci bombadan sonra ikinci bombanın 2-3 saniye sonra patladığını ve garın camlarının kırıldığını söyledi.

Garda bulunan lokantada aşçı olan Sezgin Kaya da patlamanın peş peşe gerçekleştiğini, gar ile Ankara Spor Salonu'nun ortasında bulunan alanda patlamanın gerçekleştiğini düşündüğünü kaydetti. Patlama sonrası hemen içeriye kaçtıklarını anlatan Kaya, "İçeriye kaçtık, bazı yaralılar bize doğru geldi. Onlara su verdik, yardım etmeye çalıştık. Patlamanın olduğu bölgeyle aramızda 40 metre var" dedi.

YARALILARIN İSİMLERİ VE KALDIRILDIĞI HASTANELER

DİSK Basın-İş'in verdiği bilgiye göre, Ankara Numune Hastanesi ile Dışkapı ve İbn-i Sina Hastaneleri'nde tedavi altına alınan yaralıların isimleri, şöyle:

NUMUNE HASTANESİ

1-GÜLFER AKKAYA
2-MUKADDER KARDİYEN
3-BAHAR GÖKALP
4-HATUN BERK
5-İDRİS KILIÇASLAN
6-HASAN TEKİN
7-GAMZE ŞUAY
8-ŞÜKRAN ELCİK
9-VEYSEL TUNÇ
10-SAKİNE ŞIRAL
11-KAMURAN TEKİN
12-HEVAL BURCU TATLI
13-SEYFETTİN SARI
14-AHMET ÖZÜ
15-FATİH KIYAK
16-SELÇUK KARASU
17-CAFER ALTUN
18-MAHSUN ALPAR
19-ARZU ÖZGÜLSÜM
20-ALİ TUNCEL
21-MEHMET ALCU
22-UĞUR ERMAN KARAKOÇ
23-MEHMET AYDIN
24-EKİN OSMANOĞULLARI
25-NAZLICAN ÇELİK
26-KORKMAZ TETİK
27-HALİL KARABULUT
28-MELİHE ÖNEN
29-SERHAN YILDIRIM
30-DÖNDÜ HANCI
31-SEMAYE ÖZBAY
32-NEZİR ÇİÇEK
33-VEDAT KARABULUT
34-OĞUZHAN ÇIRAK
35-SEHER KARATAŞ
36-GÖKHAN GÖKBÖNÜ
37-UĞUR MUMCU ŞAHİN
38-BÜLENT KÖREĞİ
39-HASAN ALKAN
40-SÜLEYMAN ŞENER
41-HASAN KILIÇ
42-İBRAHİM DAMATOĞLU
43-DİDEM DAMATOĞLU
44-PINAR ALKAN
45-İLYAS KAYA
46-MÜCAHİT YILMAZ
47-ABDULAH KADİR ÜNLÜ
48-PINAR A ALKAN
49-ERTUĞRUL KURU
50-AZİZ MUSTAFA ŞİMŞEK
51-MUZAFFER GÖKTEPE
52-SİNEM DENİZ AK
53-ÖZGE ARSLAN
54-LÜTFÜ AYIK
55-SERVET POLAT
56-NERGİZ KOLCUOĞLU
57-UĞUR ARMAN KARAKOÇ
58-ŞÜKRAN ASAN
59-CEVAT AKTAŞ
60-MUHAMMET ALİ BÖĞREKÇİ
61-HIDIR DEMİR
62-FURKAN GEÇGİN
63-CUMA GÜLEL
64-BURAK DURMUŞ PEKER
65-HÜSEYİN UMUT BAŞTÜRK
66-İBRAHİM AKGÜN
67-CUMA GÜZEL
68-ALİ CAN SEBİR
69-NERGİS KORUCUOĞLU
70-ALİ SERÇEOĞLU

DIŞKAPI VE İBN-İ SİNA HASTANELERİ

1. HEVAL TAYAN
2. ENDER TAŞKIN
3. HASAN UÇAR
4. AHMET ŞAN
5. BEDİNUR EMRULLAH
6. ERSİN TETİK
7. MUSTAFA YILDIZ
8. HASAN AKDEMİR
9. ONUR GÜLER
10. MUAMMET (MEHMET ) UYAN
11. İBRAHİM KANBAL
12. LEVENT İLBAN
13. HAŞMET TOSUN
14. EMRULLAH ÖZDEMİR
15. MEHMET AKGÜN
16. SAİT….
17. DENİZCAN METİN
18. MEHMET ÇELİK
19. HÜSEYİN TAŞ
20. DİLBER AYDEMİR
21. SELÇUK KALAYCIOĞLU
22. ADNAN MENGİ
23. ÖZER ERSİN DEĞİRMENCİ
24. MÜJDE GENÇ
25. GÜLAY ALKAN
26. MUZAFFER GÜNEŞ
27. İSMAİL KILIÇ
28. FİLİZ UZEL
29. CEREN CANSU SAYIN
30. YAKUP CAN TELCİ
31. CENGİZ BÖLÜKBAŞI
32. YUSUF ERSAN
33. HAYRETTİN ARDIÇ
34. SADET GÜRBÜZ
35. MEHMET SIDIK
36. NURETTİN…
37. ŞENAR FİDANCAN
38. ŞİRİN DAĞ
39. HASAN ABA
40. KAMİL MOR
41. CANAN FIRAT
42. GÜLLÜ BAKIRMAN
43. ARİF VURAL
44. MUSTAFA DUMAN
45. MURAT KARTAL
46. AL HIDIR TEKİN
47. İBRAHİM OĞUR
48. KURTULUŞ YÖNDEM
49. BARIŞ AYDEMİR
50. AZAD AKPINAR
51. HÜSEYİN UZUNYAYLA
52. YUNUS AKIN
53. MEHMET ALTAY
54. MEDİNE AKSOY
55. LEYLA ÖZTÜRK
56. LOKMAN ŞİMŞEK
57. BAHADIR KILIÇ
58. MUSTAFA ÇAKIR
59. İRFAN TUNCER
60. AHMET DOĞAN
61. YAĞMUR BULUT
62. ÖZDEMİR ALTIN
63. FALEMEZ ÖNER
64. PINAR TÜRK
65. ŞÜKRÜ YAMAN
66. SALİH ……
Son Güncelleme: 10.10.2015 17:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emre akıncı 2015-10-10 22:53:46

zamanı mı şimdi bunların? polisi devleti suçlayanlar miting öncesi aramalarda polise saldıranlar şimdi hangi yüzle polise saldırıyorsunuz? polis arama noktalarını her gösteri öncesi taciz edenler polis böyle bir durumda nasıl can güvenliği sağlayabilir? dünyanın uygar ülkelerinde toplu gösterilerde olay çıkmaz! çok farklı görüşlerden bile insanlar bir araya gelir protesto eylemi düzenler yine olay çıkmaz. çünkü protesto gösterisi medeni uygar bilinçli insanların kendini ifida etmek için en önemli hakkıdır, bu hakkı yıllardır sömüre sümüre kullanan pkk yandaşları daha dün katledilen polisler için sevinç naraları atan terör örgütü yardakçıları böyle yüreğimizi yakan bir olayda yine polisi suçluyor.. ayıp ayıp.. bunu yapan alçakların insan sıfatlı yaratıkların yaşamasına imkan verenler idam edilmeli.