Davutoğlu'na suikast yapmaya hazırlanan teröristler tutuklandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Konya'da suikast hazırlığındaki iki kişi tutuklandı Başbakan Ahmet Davutoğlu'na suikast yapmayı planlayan 2 kişi tutuklandı.

27 Nisan 2016 Çarşamba 12:09
Davutoğlu'na suikast yapmaya hazırlanan teröristler tutuklandı






Davutoğlu'na suikast yapmaya hazırlanan teröristler tutuklandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Konya'da suikast hazırlığındaki iki kişi tutuklandı Başbakan Ahmet Davutoğlu'na suikast yapmayı planlayan 2 kişi tutuklandı.
Konya'da 'canlı bomba' eylemi için Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçen cuma günü katıldığı programın yapılacağı kongre merkezinde keşif yaptığı ileri sürülen ve polis tarafından yakalanan IŞİD terör örgütü üyesi Suriye uyruklu 2 kişi tutuklandı, 1'i kadın 9 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Polisin yaklaşık 2 aydır takibinde bulunan keşif grubunun, telefon görüşmelerinde Başbakan Davutoğlu'nun katılacağı programa yönelik hazırlık yaptıkları ortaya çıktı.

Konya'da geçen 22 Nisan günü akşam, Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde 'Konya'nın İslam Dünyası Turizm Başkenti Tanıtımı ve Kutlu Doğum Haftası Özel Programı' düzenlendi. Programa Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, çocukları oğlu Mehmet, kızları Sefure ve Hacer Bike de katıldı. Programa Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da eşlik etti.

Başbakan Davutoğlu'nun gelişi nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alan Konya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yaklaşık 2 aydır takipte olan kişilerin kaldığı adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Baskınlarda, Konya'da 'canlı bomba' eylemi için keşif yaptıkları ileri sürülen terör örgütü IŞİD üyesi 1 kadın 11 kişi yakalandı.

Keşif grubunun liderliğini yapan Suriye uyruklu İssa Almseitef'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı kongre merkezi çevresinde keşif yaptığı ileri sürüldü. Keşif grubunun, telefon görüşmelerinde de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı programa yönelik hazırlık yaptıkları ortaya çıktı. Ancak güvenlik önlemlerinin üst düzeyde olması nedeniyle İssa Almseitef'in, programdan birkaç gün önce Suriye sınırında bekleyen 'canlı bomba' eylemi gerçekleştirecek teröriste "Burada güvenlik önlemi fazla. Eylemi gerçekleştirmemiz zor" şeklinde rapor vermesi üzerine eylemden vazgeçtikleri iddia edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde saatlerce arama çalışması yapıldı. Aramalarda örgütsel döküman ve dijital veriler ele geçirildi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 11 kişi yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden keşif grubunun lideri İssa Almseitef ve Firas Haj Süleyman çıkarıldığı 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. 1'i kadın 9 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Anahtar Kelimeler:
Davutoğluna Suikast
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.