DEAŞ'in kanlı eylem planı ortaya çıktı: 18 terörist yakalandı

Gaziantep merkez ve Nizip ilçesinde belirlenen adreslere Terörle Mücadele ve Özel Harekat Polisi ekiplerinin düzenlediği operasyonda bombalı saldırı hazırlığı yapan DEAŞ üyeleri yakalandı.

13 Temmuz 2017 Perşembe 20:31
DEAŞ'in kanlı eylem planı ortaya çıktı: 18 terörist yakalandı








DEAŞ'in kanlı eylem planı ortaya çıktı: 18 terörist yakalandı

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Gaziantep'te yapılacak etkinliklere yönelik silahlı ve bombalı eylem hazırlığı içerisinde oldukları değerlendirilen terör örgütü DEAŞ üyesi 18 kişi yakalandı

Terör örgütü DEAŞ militanlarının sahte kimlik ve pasaport temin ederek yasa dışı yollardan Türkiye'ye geçip 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü etkinliklerine yönelik bombalı eylem yapacakları bilgisini alan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube ekipleri çalışma başlattı.

Sabah erken saatlerde, Gaziantep merkez ve Nizip ilçesinde belirlenen adreslere Terörle Mücadele ve Özel Harekat Polisi ekipleri tarafından İnsansız Hava aracı destekli bir çok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, terör eylemleri yapmak için hazırlık yaptıkları belirlenen 16 kişi kent merkezinde, 2 kişi de Nizip İlçesi'nde yakalandı.

Şüphelilerin ev, işyeri ve araçları ile üst aramalarında 1 kurusıkı tabanca, 1 dürbün, 1 çift kayıp plaka ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. 9'u Türk, 8'i Suriye, 1'i Irak vatandaşı olan 18 kişi sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Sorguya alınan DEAŞ'lıların, 15 Temmuz anma etkinliklerine yönelik, silahlı ve bombalı eylemler yapacağı ve bu eylemler için uzun zamandır hazırlık içerisinde oldukları iddia edildi.

VALİLİK: "HAZIRLIK İÇİNDEYDİLER"

Gaziantep Valiliği'nden operasyonla ilgili yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerince, DEAŞ terör örgütünün ilimize yönelik faaliyetlerinin ve olası terör eylemlerinin bertaraf edilmesi amacı ile yapılan çalışmalarda; 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde meydana gelen darbe girişiminin yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek 15 Temmuz anma etkinliklerine yönelik, örgütün silahlı ve bombalı eylemler yapacağı ve bu eylemler için uzun zamandır hazırlık içerisinde oldukları değerlendirilmiştir" denildi.
Son Güncelleme: 13.07.2017 22:07
Anahtar Kelimeler:
DEAŞGaziantep
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.