DEAŞ ve PKK'lı teröristlerde Amerikan askeri botları

DEAŞ'i kim kurdu, kim silahlandırdı tartışmaları yıllardır devam ederken, Suriye'de öldürülen binlerce teröristin ayağında Amerikan askeri botlarının çıkması güvenlik uzmanlarını şaşkına çevirdi.

22 Aralık 2016 Perşembe 13:38
DEAŞ ve PKK'lı teröristlerde Amerikan askeri botları






DEAŞ ve PKK'lı teröristlerde Amerikan askeri botları


Suriye topraklarında terör örgütlerine yönelin devam eden Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında, öldürülen DEAŞ'li ve PKK'lı teröristlerin ortak özelliği görenleri hayrete düşürdü. PKK'nın Suriye uzantısı PYD'li teröristler ile DEAŞ üyesi teröristlerin ayaklarında Amerikan askerleri tarafından kullanılan askeri botların varlığı güvenlik uzmanlarını bile şaşkına çevirdi.


Birbirine düşman aynı zamanda Türkiye'ye karşı kalleş tuzaklar kuran iki örgütün aynı kaynaktan askeri bot satın alması yıllardır tartışılan 'DEAŞ'i de PKK'yı da silahlandıran aynı güç' tezini daha da güçlendirdi.

SİLAHLAR DA AYNI ÇIKMIŞTI

Terör örgütlerinin Suriye topraklarında silahlanmasında en büyük destek Amerika'dan sağlandı. PKK'lı katilleri bütün dünyanın gözü önünde DEAŞ gerekçesiyle silahlandırmaktan çekinmeyen ABD, havadan attığı silah ve askeri techizatların Suriye'yi kan gölüne çeviren DEAŞ'li çetelerin eline geçmesine de göz yumdu.
Amerikalı askeri yetkililerin 'Önemli değil' diyerek geçiştirdiği skandal silahlandırma programı içerisinde PYD bölgesinin dışında yer alan çok sayıda DEAŞ'li terörist havadan atılan silah, mühimmat ve diğer askeri techizatları alarak kendi üslerine götürdü.
PYD/PKK ve DEAŞ'li teröristlerin kullandığı Amerikan malı silahlar, roketler ve mühimmatlar, TSK tarafından yapılan sınır ötesi operasyonlarda ele geçirilmişti.




BİN 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bugüne kadar Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ terör örgütünden bin 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, "Ayrıca DEAŞ’a ait 4 tank, 29 havan, 41’i silahlı 97 araç, 621 bina ve 61 savunma mevzii, 28 komuta merkezi, 17 cephanelik imha edilmiş, 11 bombalı araç tesirsiz hale getirilmiştir" dedi.


Işık, TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında bilgi verdi. Konuşmasına şehitleri anarak başlayan Bakan Işık, "Bölgeye huzur ve demokrasi vaadiyle yapılan bu operasyonlar, bugün itibariyle bölgeyi belki de tarihinin en ciddi karmaşasına ve kargaşasına sürükledi. Bölge adeta kan ve gözyaşı deryasına döndü. Yüz binlerce insan hayatını kaybetti. Milyonlarca insan yaşadığı toprakları terk etmek zorunda kaldı. Cansız bedeni sahile vuran Aylan bebek, donuk gözlerle insanlığın taşlaşmış vicdanını seyreden Umran yavrumuz, yaşının çok üzerinde bir sorumlulukla Halep’in çığlığını bütün dünyaya duyuran Bana kızımız gibi ismini bilemediğimiz yüz binlerce çocuk, genç ve kadının geleceğe dair umutları çalındı” ifadelerini kullandı.
Işık, konuşmasında şunları kaydetti:

“Suriye’den kaynaklanan terörden en fazla etkilenen ülke biz olduk. Bildiğiniz gibi gerek DEAŞ, gerek PKK/PYD/YPG’nin terör saldırıları nedeniyle yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu terör saldırılarına karşı gerekli tedbirleri almak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, hükûmetimizin en önemli sorumluluğudur. İşte, Fırat Kalkanı Harekâtı bu koşullarda öncelikle ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini temin etmek; aynı zamanda yerlerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimize terörden arındırılmış güvenli bir bölge sağlamak üzere, Birleşmiş Milletler Şartının meşru müdafaa hakkına dair 51. maddesine ve ilgili BM Güvenlik Konseyi Kararları’na istinaden ve tamamıyla uluslararası hukuka uygun olarak başlatılmıştır.”

Fırat Kalkanı Harekatı'nın DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Koalisyonu tarafından da desteklendiğini belirten Işık, “Keza, bu harekata katılan Hava Kuvvetleri unsurlarımız, Rusya Federasyonu tarafından kontrol edilen hava sahasında eşgüdüm içerisinde görevlerini icra etmektedir. Böylece Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin bizim de desteğimizle sahada mücadele etmesi sağlanarak, Suriye’nin kuzeyindeki belirli bir bölgenin DEAŞ’tan ve her türlü terör tehdidinden arındırılması hedeflenmektedir. DEAŞ teröründen ve diğer terör örgütlerinden arındırıldıkça bu bölgeye dönüşlerin başladığı müşahede edilmektedir. Cerablus, Er Rai ve DEAŞ açısından büyük sembolik önem taşıyan Dabık’ın kurtarılmış olması mühimdir. Böylece, 2 bin kilometrekare civarında bir alan teröristlerden temizlenmiş, 225 meskûn mahal özgürleştirilmiştir. Bugüne kadar Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ terör örgütünden bin 5 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca DEAŞ’a ait 4 tank, 29 havan, 41’i silahlı 97 araç, 621 bina ve 61 savunma mevzii, 28 komuta merkezi, 17 cephanelik imha edilmiş, 11 bombalı araç tesirsiz hale getirilmiştir. Bir yandan DEAŞ’a karşı mücadele ederken, diğer yandan da bölgedeki PKK/PYD/YPG unsurlarıyla da mücadele edilmesi gerekmiştir. PKK/PYD/YPG teröristlerinin 299’u etkisiz hale getirilmiştir. Bu operasyonlar sırasında PKK/PYD/YPG’ye ait 14 bina, 4 savunma mevzii, 5 araç ve 1 drone da imha edilmiştir” şeklinde konuştu.

Işık, “El Bab’dan sonra sıranın Rakka’ya geleceğini bilen DEAŞ terör örgütü, burada intihar saldırılarıyla, keskin nişancılarla, el yapımı patlayıcılarla ve muhtelif tuzaklarla ciddi bir direnç göstermektedir. Zira, El Bab, DEAŞ için de coğrafi ve psikolojik açılardan kritik bir yerdir. El Bab’ın kuzeyinden ve batısından devam eden kuşatma ve meskûn mahal muharebeleri, buranın yoğun sivil nüfusa sahip bir yerleşim merkezi olması nedeniyle azami hassasiyetle icra edilmektedir. DEAŞ ise en vahşi yöntemlerle, sivil insanları canlı kalkan olarak kullanmak suretiyle, kalleşçe hareket etmektedir. Nitekim, DEAŞ’ın en büyük direnç gösterdiği mevzilerinden birisi de El Bab’ın batısında, şehre hâkim bir tepede bulunan ve DEAŞ tarafından bir askeri karargaha ve mühimmat deposuna dönüştürülen hastane bölgesidir. En fazla şehidimiz dün buranın ele geçirilmesi için sürdürülmekte olan operasyonlar sırasında verilmiştir. Özgür Suriye Ordusunun da şehitleri vardır. Şüphesiz, bu kayıplar hepimizi derinden üzmektedir. Ülkemizin güvenliği ve sınırlarımızın hemen bitişiğinde bir terör koridoru oluşturulmasını önlemek, canlarını feda eden 35 kahraman şehidimiz ebediyete kadar milletimizin gönlünde yaşayacaktır. Fırat Kalkanı Harekâtı sırasında şehit olan Özgür Suriye Ordusu mensupları da kendi vatanlarında asla unutulmayacaktır" diye konuştu.

Bakan Işık, Rusya ile yapılan başarılı işbirliği sayesinde 37 bin 500 sivilin Halep'ten güvenli bölgelere tahliye edildiğini belirterek, “Suriye’de kalıcı bir ateşkesin tesis edilmesini ve siyasi bir çözüme ulaşılmasını teminen Moskova’daki ortak açıklamada belirtilen yol haritasının uygulanması için de çalışılmaktadır. Türkiye’nin bu çabaları, nihayetinde Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin korunması açısından da gayet anlamlı bir katkı teşkil etmektedir” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
PKKya Amerikan Silahı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.