Değer Deniz Cinayeti: Katiline 45 yıl hapis cezası

Türkiye'yi sarsan Müzisyen Değer Deniz'in, Beyoğlu'ndaki evinde uğradığı cinsel saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin yargılanan ve olay tarihinde yaşı 18'den küçük olan sanık C.M, 45 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

27 Nisan 2016 Çarşamba 13:15
Değer Deniz Cinayeti: Katiline 45 yıl hapis cezası






Değer Deniz Cinayeti: Katiline 45 yıl hapis cezası



Türkiye'yi sarsan Müzisyen Değer Deniz'in, Beyoğlu'ndaki evinde uğradığı cinsel saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin yargılanan ve olay tarihinde yaşı 18'den küçük olan sanık C.M, 45 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Mayıs 2015'te hırsızlık amacıyla girdiği evde müzisyen Değer Deniz’i tecavüz edip öldürdüğü iddiasıyla yargılanan C.M.,'nin "Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak amacıyla kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapsi, "mağduru öldürecek şekilde cinsel saldırı" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor. Ancak yaş küçüklüğü nedeniyle şüpheli, 23 yıldan 29 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu.


O GÜN NELER OLMUŞTU?

Ablasından 2 gün haber alamayan Orhan Deniz, salı akşamı müzisyen Değer Deniz’in yaşadığı Sıraselviler Kuloğlu Mahallesi Güllabici Sokak’taki evine gitti. 3 katlı apartmanın 1’inci katında yaşayan Değer Deniz’in kapıyı açmaması üzerine Orhan Deniz, çilingir çağırdı. İçeri giren Deniz, ablasının elleri bağlanmış şekilde yerde cansız yattığını gördü. Polis yaptığı incelemede Değer Deniz’in ellerinin telefon şarj kablosu ile bağlandığı ve bir çanta kayışı yardımıyla boğulduğunu tespit etti.
"Paniğe kapıldım, odasına girip boğarak öldürdüm"

Değer Deniz'in (39) ölümüyle ilgili gözaltına alınan C.M., (17) polis sorgulamasında Deniz’in evine hırsızlık amacıyla girdiği, C.M.’nin klarnet takımını aldığı sırada Deniz’in çalan cep telefonuna uyandığını, çıkan arbedede C.M.’nin Deniz’i boğarak öldürdüğü bilgisine ulaştı.

C.M.'nin poliste verdiği ifadede, "Olay günü hırsızlık yapmak için eve girdim. Ben içerideyken ev sahibi uyuyordu, seslere uyandı. Ben de paniğe kapıldım. Odasına girip boğarak öldürdüm. Evdeki klarnet ve cep telefonunu alıp evden çıkıp gittim. Çaldığım eşyaları daha sonra bir dükkâna sattım" dedi.

"Uyuşturucu kullanmıştı, elinde de bir klarnet kutusu vardı"

C.M.’nin ablası ve eniştesi tanıklık yaptı. Sanığın ablası Havva Eyigün olay gününü şöyle anlattı:

“Kardeşim imam nikâhlı eşi ile kavga etmişti. Olaydan iki gün önce bana kalmaya gelmişti. Olay günü de sabah saatlerinde eve geldi. Uyuşturucu kullanmıştı. Elinde de bir klarnet kutusu vardı. Akşama kadar kaldı. Ben de kıyafetlerini yıkadım. Üzerinde kan izi yoktu. Akşam televizyonu açtığımızda haberlerde Değer Deniz’in öldürüldüğü söyleniyordu. Kardeşim bu sırada panikledi, kekelemeye başladı.”

Sanığın eniştesi İsmail Görgüç de “Torbacılık da yapıyordu. Akşam televizyonda cinayetin haberini izledik. Ben ‘Ne biçim insanlar var, böyle iş olur mu?’ diye cinayeti işleyenlere tepki gösterdim. Sonra C.M. odasına gitti. Hızla üstünü değiştiriyordu. Polisler geldi” dedi.
İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, suç tarihinde 18 yaşını doldurmayan C.M.'nin "Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak amacıyla kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapsi, "mağduru öldürecek şekilde cinsel saldırı" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi,  "konutta yağma" suçundan ise 15 yıla kadar hapsi talep edildi. Ancak yaş küçüklüğü nedeniyle şüpheli, 23 yıldan 29 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu.
Cinsel saldırı olduğu ortaya çıktı

Değer Deniz, 5 Mayıs 2015’te İstanbul Beyoğlu’ndaki evinde katledilmiş, önce bir hırsızlık vakası olarak kayda geçen cinayetin bir cinsel saldırı sonucunda işlendiği ortaya çıkmıştı. Dahası iddianamede, Deniz’in, sabah saat 05:40 sularında evine giren C.M.’nin ayak sesleri üzerine çığlık atarak uyandığı, Deniz’i boynunu sıkarak bayıltan C.M.’nin ellerini telefon şarj kablosuyla ve boynunu çanta askısıyla bağlamasının ardından genç kadına tecavüz ettiği belirtildi.

İddianamede ayrıca, Değer Deniz’e uyguladığı cinsel saldırı ve fiziksel şiddetin ardından cep telefonuyla klarnetini alarak kapıya yönelen C.M.’nin, evi terk ederken Deniz’i yerde baygın biçimde, ayaklarıyla kollarını oynar ve titrer halde gördüğü de ifade edildi.
Son Güncelleme: 27.04.2016 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.