Diyarbakır Kulp'da kalleş saldırı, 1 şehit 6 yaralı var

Diyarbakır Valiliği, Kulp ilçesinde bir grup terörist tarafından güvenlik korucularına yönelik düzenlenen saldırıda 1 güvenlik korucusunun şehit olduğunu, 6 kişinin ise yaralandığını açıkladı...

03 Nisan 2018 Salı 20:14
Diyarbakır Kulp'da kalleş saldırı, 1 şehit 6 yaralı var






Diyarbakır Kulp'da kalleş saldırı, 1 şehit 6 yaralı var

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda 1 güvenlik korucusu şehit oldu, 4 güvenlik korucusu, 1 emekli korucu ile 1 sivil vatandaş yaralandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Taşköprü köyü Kuyucak mezrası bölgesinde yasal olarak kesilen odunları kamyonla Kulp ilçesine taşıyan 7 güvenlik korucusuna, bir terörist tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda 1 güvenlik korucusu şehit oldu, 2'si ağır olmak üzere 4 güvenlik korucusu ile 1 emekli güvenlik korucusu ve 1 sivil vatandaş yaralandı.

Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Saldırının ardından kaçan terörist ya da teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.


Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, "Diyarbakır ili Kulp ilçesi Taşköprü köyü Kuyucak mezrası bölgesinde yasal olarak kesilen odunları kamyonla Kulp ilçesine taşımakta olan 7 kişilik güvenlik korucularına, 1 grup terörist tarafından 3 Nisan 2018 Salı günü saat 16.50 sıralarında gerçeklestirilen silahlı saldırı sonucunda, 1 güvenlik korucusu şehit olmuş, 2’si ağır olmak üzere 4 güvenlik korucusu ile 1 emekli güvenlik korucusu ve 1 sivil vatandaş toplam 6 kişi yaralanmıştır. Yaralanan güvenlik korucuları bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan güvenlik korucularımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz. Yaralanan güvenlik korucularımaza ve vatandaşımıza da acil şifalar dileriz. Olayı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır" denildi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.