Elektrik tellerinden çıkan kıvılcım yangın çıkardı

Arif ARSLAN/ BATMAN, ()- BATMAN'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi'nde elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar yangına neden oldu. Yangında, bahçelerdeki 200 ton saman yanarak kül olurken, çok sayıda büyükbaş hayvan...

19 Temmuz 2015 Pazar 17:57
Elektrik tellerinden çıkan kıvılcım yangın çıkardı






Arif ARSLAN/ BATMAN, ()- BATMAN'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi'nde elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar yangına neden oldu. Yangında, bahçelerdeki 200 ton saman yanarak kül olurken, çok sayıda büyükbaş hayvan son anda yanmaktan kurtarıldı. Çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, 2.5 saatte kontrol altına alınabildi.
Kozluk İlçesi'ne bağlı 3 bin nüfuslu Bekirhan Beldesi'nde bugün saat 14.30 sıralarında, elektrik tellerinden çıkan kıvılcım, kuru otların tutuşmasına yol açtı. Otların tutuşmasıyla başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle her yere yayıldı. Beldede itfaiye ekibi ve yangın söndürme aracı olmadığı için yangını söndürmek için, çevre il ve ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi beldeye geldi. Yaklaşık 2.5 saatte söndürülen yangında, bahçelerdeki 200 ton saman yanarak kül oldu. Onlarca büyükbaş hayvanın son anda yanmaktan kurtarıldığı yangında, beldedeki mezarlıkta bulunan otlar ve ağaçlar da yandı.
Belde Belediye Başkanı Zeki Demir, beldede itfaiye aracının olmamasından yakınarak, "Beldemizde 40-45 kilometre uzaklıktaki Batman ve Kozluk'tan itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye geliyor. Bu da yangına geç müdahale etmemize neden oluyor. Yıllardır bağırıyoruz ama sesimizi duyan yok" dedi.

Belde sakinlerinden Cahit Tunç, yanının Ortaçay Mahallesi'ndeki mezarlıkta başladığını belirterek, "Mezarlıkta başlayan yangın bir kilometrelik alandaki bahçe, ahır ve samanlığa yayıldığına tanık olduk. Eğer beldede itfaiye ekibi ve aracı olsaydı, yangının boyutu bu durumda olmayacaktı. 3 bin nüfuslu bir beldede itfaiye aracının bulunmaması büyük bir eksiklik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.