Emniyet kemeri hem sürücüyü hem de kafesteki muhabbet kuşunu kurtardı

BURSA’nın İnegöl İlçesi yakınlarında, yağış yüzünden kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil, takla atarak yol kenarındaki yağmur suyu kanalına düştü. Kazada, emniyet kemeri takan 27 yaşındaki...

24 Eylül 2015 Perşembe 12:24
Emniyet kemeri hem sürücüyü hem de kafesteki muhabbet kuşunu kurtardı






BURSA’nın İnegöl İlçesi yakınlarında, yağış yüzünden kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil, takla atarak yol kenarındaki yağmur suyu kanalına düştü. Kazada, emniyet kemeri takan 27 yaşındaki Astsubay Kadir Kaya ve emniyet kemeri ile kafesini yanındaki koltuğa bağladığı muhabbet kuşu kazadan yara almadan kurtuldu.
Görevli olduğu Edirne’nin Keşan İlçesi’nden Aksaray’a bayram ziyaretine giden Astsubay Kadir Kaya yönetimindeki 68 KY 605 plakalı otomobil, Mezit Tünel mevkiinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla atarak, yağmur suyu kanalına düştü. Ters dönün otomobilde yara almayan sürücü otomobilin ön camını kırarak araçtan çıktı.
Yola çıkarken kendi emniyet kemerini takan Kadir Kaya, yanında taşıdığı muhabbet kuşunun bulunduğu kafesi de koruma altına almak için emniyet kemeri taktı. Bu sayede 'Bulut' adlı bir yaşındaki muhabbet kuşu da telef olmaktan kurtuldu.
Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen İnegöl İtfaiyesi Arama Kurtarma ekipleri, araçta sıkışan muhabbet kuşunu kafesi ile birlikte kurtardılar. Kaza sonucunda Astsubat Kadir Kaya, ilk olarak annesini arayarak kaza geçirdiği ve herhangi bir sağlık sorununun olmadığını bildirdi.
Kazayı yara almadan atlatan sürücü olay yerine gelen 112 ekiplerine sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Araç çekici yardımı ile yoldan kaldırılırken, kaza ile ilgili soruşturmaya başlandı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.