Eski gelininin suçladığı dedeye, torununun ölümünden baraat

İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da 2.5 yaşındaki Zeynep Rana Yalçın'ın solunum yetmezliği sonucu hayatını kaybetmesinden sorumlu tutulan dede Mustafa Yalçın, eski gelinin açtığı tehdit ve hakaret davasından delil yetersizliğinden beraat...

14 Nisan 2015 Salı 13:51
Eski gelininin suçladığı dedeye, torununun ölümünden baraat






İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da 2.5 yaşındaki Zeynep Rana Yalçın'ın solunum yetmezliği sonucu hayatını kaybetmesinden sorumlu tutulan dede Mustafa Yalçın, eski gelinin açtığı tehdit ve hakaret davasından delil yetersizliğinden beraat etti. Dede Yalçın, "Beni katil gibi gösteren eski gelinim ve onun ailesiyle hukuk önünde hesaplaşacağım" dedi.
Samsun'un İlkadım İlçesi'nde 2.5 yaşındaki Zeynep Rana Yalçın'ın ölümü üzerine, annesi 23 yaşındaki Merve H., eski kayınpederi Mustaf Yalçın'ı sorumlu tuttu.Yalçın'ın kendilerini tehdit edip harakette bulunduğunu ileri sürerek savcılığa da şikayette bulundu. Savcılık soruşturmanın ardından 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada geçen 29 Ocak'taki son duruşmada Mustafa Yalçın delil yetersizliğinden beraat etti.
Üzerine atılan suçlamalardan dolayı kamuoyunda torununun katili olarak gösterildiğini ileri süren Yalçın, bugün avukatı İlhan Ayrancı ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek eski gelini ve onun ailesi hakkında karşı dava açacağını ifade etti. Avukatı aracılığı ile yaptığı açıklamada Yalçın, şunları söyledi:

"Oğlum ile gelinim şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılmaya karar verdi. Merve H. evi terk ederek ailesinin yanına gitti. Torunum benim yanımdayken rahatsızlanınca hastaneye kaldırdık. Ancak doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Merve H. ve ailesi kızımızın ölümünden beni sorumlu tutup, kamuoyu önünde beni ve ailemi katil gibi gösterdi. Onları tehdit ettiğim ve harakette bulunduğum gerekçesiyle benden şikayetçi olunca hakkımda dava açıldı. Haksız ithamlara maruz kaldım. 24 Mart tarihinde Adli Tıp Kurumu'ndan gelen otopsi raporunda da torumunun ölümü, 'akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliği' olarak belirlendi. Delil yetersizilğinden beraat ettim. Bu süreçte maddi ve manevi çok zor dönemden geçtik." 
Yaşadıkları acı olaylar karşısında uğradığı haksızlığa karşı hukuk önünde mücadele edeceğini söyleyen Mustafa Yalçın, "Beni katil gibi gösteren eski gelinim ve onun ailesiyle hukuk önünde hesaplaşacağım. Bana attıkları iftarının bedelini yargı önünde ödeyecekler. Haklarında maddi ve manevi tazminat davası açacağım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.