Flaş haber; PKK'lı Teröristler Karadeniz'e indi, Giresun'da karakola saldırı

Terör örgütü 4 yıl aradan sonra yeniden Karadeniz'e indi. Silahlı bir grup terörist akşam saatlerinde Giresun Güce ilçesi Jandarma binasını hedef alan saldırı düzenledi. Saldırı sırasında 3 kadın 4 kişi yaralandı.

27 Eylül 2015 Pazar 01:09
Flaş haber; PKK'lı Teröristler Karadeniz'e indi, Giresun'da karakola saldırı






Teröristler Karadeniz'e indi: PKK Giresun'da saldırdı

Terör örgütü PKK'nın Karadeniz'e yeniden inme hazırlığı yolundaki istihbarat raporları gerçek çıktı. Örgüt üyesi 4 silahlı terörist Giresun'da jandarma binasını saldırdı. 4 kişi yaralandı. Saldırı sonrası bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi alındı. Saldırıyla ilgili geniş bilgiyi haberimizin detayında bulabilirsiniz...

SAAT 21.00'DE SALDIRI

Son Dakika Giresun, Giresun PKK saldırısı, Güce PKK saldırısı, Terör örgütü Karadeniz saldırısı, Giresun haberleri

GİRESUN’un Güce ilçesinde Jandarma binasınaı teröristlerce taciz ateşi açıldı. Yakındaki bir okul bahçesinde yapılan düğündeki 4 kişi seken kurşunlardan hafif şekilde yaralanırken, çevredeki bina ve araçlarda hasar oluştu.

Olayla ilgili açıklama yapan Giresun Valisi Hasan Karahan, Güce ilçesinde jandarma karakoluna saat 21.00 sıralarında teröristlerce taciz ateşi açıldığını söyledi. Taciz ateşine askerlerin de karşılık verdiğini kaydeden Vali Karahan, "Teröristlerin sağa sola ateş etmeleri sırasında Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin bahçesinde yapılan düğünde 3’ü kadın 4 kişi seken kurşunlardan hafif şekilde yaralandı. Hayati tehlikeleri yok. Giresun Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde tedavileri sürüyor" dedi.

Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel de, Soğukpınar mevkisinde jandarma binasında yaklaşık 400 metre mesafeden önce roketle, ardından uzun namlulu tüfeklerle saldırı yapıldığını söyledi. Geçgel, "Jandarma binasına yaklaşık 100 metre mesafedeki okulun bahçesinde yapılan düğüne katılan bazı vatandaşlarımız yaralandı. Çok şükür hayati tehlikeleri yok. Seken kurşunlarla yaralandılar. Çevredeki araçlara, evlere ve karakol binasına çok sayıda kurşun isabet etti" diye konuştu.
Olay sonrası jandarma binası ve okul çevresinde güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.

OKUL BAHÇESİNDE DÜĞÜN VARDI

Giresun’un Güce ilçesinde akşam saatlerinde askeri karakola teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu kurşunların sekmesi sonucu karakolun yakınlarındaki düğünde bulunan 4 vatandaş yaralandı.
Edinilen bilgiye göre; Giresun’un Güce ilçesinden PKK'lı teröristler tarafından Jandarma Karakoluna roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Jandarma Açılan ateşe anında karşılık verdi. O sırada okulun bahçesinde düzenlenen düğünde bulunan 4 vatandaş kurşunların sekmesi sonucu yaralandı.
Olayla ilgili açıklama yapan Giresun Valisi Hasan Karahan; "Bu akşam 8 buçuk sularında Güce İlçe Jandarma Komutanlığımıza taciz ateşi oluyor. Askerimiz hemen karşılık veriyor. Bu karşılıklı atış bir süre devam ediyor. O sırada okulun önünde düğün yapılıyor. Seken kurşunlar düğünde bulunan 4 vatandaşımızı hafif bir şekilde yaralıyor. Az önce onları ziyaret ettik hepsinin sağlığı iyi. Acil şifalar diliyoruz. Jandarmamız olayın peşinde. Onların kaçabileceği yerleri tutmamız devam ediyor. Bunun Kürtün'le bir bağlantısı olduğunu bilemiyoruz. Çeşitli bilgiler var onları değerlendireceğiz" dedi.
Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, yaptığı açıklamada; "Saldırının jandarmaya 400 metreden önce roketle sonra silahlarla 5-6 kişilik grup tarafından yapılıyor." dedi.


Son Güncelleme: 27.09.2015 01:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.