Furkan Vakfı'na operasyon; Kuytul gözaltında gösteriler yasak

Adana Valiliği'nce, Furkan Vakfına yapılan operasyon sonrası, kentte yapılacak protesto gösterilerinin yasaklandığını duyuruldu. Vakfın genel başkanı Alparslan Kuytul da gözaltında.

30 Ocak 2018 Salı 14:11
Furkan Vakfı'na operasyon; Kuytul gözaltında gösteriler yasak






Furkan Vakfı'na operasyon; Kuytul gözaltında gösteriler yasak


Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na "kamu düzenini bozmaya karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla operasyon düzenlendi. Polisin vakfın Adana'daki genel merkezi ve yöneticilerinin evlerinde aramaları sürerken 21 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul da var. Adana'da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik operasyonla ilgili etkinlik ve eylem yapılması yasaklandı.

GÖSTERİLER YASAKLANDI

Valilikten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı adı altında ve bu vakıf ile irtibatlı ya da iltisakı bulunan şahıslar tarafından, ilimiz genelinde park, bahçe, genel yollar, kamu binaları önleri, STK önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda, umuma açık veya kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, açlık grevi, imza stantları, çadır kurma, oturma eylemi ve bu gibi tüm faaliyetlerin eylem ve etkinlikler 5442 sayılı İl İdarisi Kanu'nun 11/C maddesine göre 'huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyeti kamu esenliğinin sağlanması' amacıyla 2911 sayılı toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17'nci maddesi, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu 11/m maddesi hükümleri doğrultusunda Valilik makamının onayı ile yasaklanmıştır."

21 KİŞİ GÖZALTINDA

Adana merkezli 3 ilde yürütülen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da yer aldığı 21 kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, "vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yönetici ve sorumluların arasında yer aldığı Adana, Elazığ ve Niğde'de 27 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

33 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Merkez Seyhan ilçesi Abidinpaşa Caddesi'nde bulunan vakfın genel merkezindeki ve diğer adreslerdeki aramaya çok sayıda özel harekat polisi katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı operasyon sırasında ekipler, caddede zırhlı araç ve uzun namlulu silahlarla bekledi.

YÖNETİCİLERİN EVLERİNDE ARAMA YAPILDI

Vakfın genel merkezi ile Adana'daki 4, Elazığ'daki bir temsilciliğinin yanı sıra yöneticilerin evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda doküman ve dijital materyal ele geçirildi.


ALPARSLAN KUYTUL DA GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da yer aldığı 21 vakıf yöneticisi ve üyesi gözaltına alındı. Şüphelilerden 6'sını arama çalışmaları sürüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.