Gece kulübüne kanlı baskın: 50 ölü var

Amerika'da eşcinsellerin gittiği gece kulübüne düzenlenen silahlı baskında ölenlerin sayısı 50'yi gecti. Saldırıyı Afganistan kökenli bir Amerikan vatandaşının yaptığı bildiriliyor

12 Haziran 2016 Pazar 19:29
Gece kulübüne kanlı baskın: 50 ölü var






Gece kulübüne kanlı baskın: 50 ölü var


Amerika'Rnın Florida eyaletinde gece kulübüne düzenlenen silahlı baskın sırasında ölenlerin sayısı 50'yi geçti. Katliamı gerçekleştiren kişinin Afganistan kökenli Ömer Mateen olduğu bildiriliyor. Daha çok eşcinsellerin gittiği kulübe yönelik saldırı sonrası bu tür eğlence merkezleri korku yüzünden kapandı.

GECE YARISI BASKIN

Pulse adlı gece kulübünde yerel saatle 02.00'de yaşanan olayda ilk belirlemelere göre yaklaşık 50 kişinin öldüğü, 53 kişinin yaralandığı bildirildi. Orlando polisi, barın içinde birçok kişiyi de rehin alan silahlı saldırganın öldürüldüğünü açıkladı.
Reuters'ın haberine göre gece kulübünün yöneticileri Facebook sayfalarından 'kaçın' şeklinde paylaşımlarda bulundu.

Yerel muhabir Stewart Moore, tanıklardan birinin kendisine, bir arkadaşının yaralı bir şekilde kendini tuvalete kilitlediğini söylediğini aktardı. Öte yandan polis, kulübün içinde bulunan 30 kişinin kurtarıldığını kaydetti.

Moore'un Twitter hesabından aktardığına göre ise saldırganın 'organize' ve 'hazırlıklı' olduğu, ayrıca bölgeden biri olmadığı belirtildi.

TERÖR ŞÜPHESİ ARAŞTIRILIYOR

AP'nin aktardığına göre FBI sözcüsü, saldırının bir 'terör eylemi' olarak araştırıldığını söyledi.

Olayın yerel mi yoksa uluslararası bir terör saldırısı mı olduğu ve saldırganın olayı 'yalnız' organize edip etmediği soruşturuluyor.

Orlando Polis Şefi John Mina, saldırganın 'saldırı tüfeği' tarzında bir silahla katliamı gerçekleştirdiğini aktardı.

CBS'in haberine göre olayın İslami terörizmle bağlantısı araştırılırken, eylemin Paris ve Brüksel'deki saldırılara benzerliğine de dikkat çekildi.

Olay yerinde duyulan patlama sesinin ise saldırganın dikkatini dağıtmak için polis tarafından yapılan 'kontrollü bir patlama' olduğu belirtildi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

ABD medyasında yer alan haberlere göre polis yetkilileri saldırganın Omar Mateen adlı 30 yaşında Afganistan kökenli bir ABD vatandaşı olduğunu açıkladı. FBI'ın olayla ilgili açıklama yapması bekleniyor.
Yetkililerin CNN'e yaptığı açıklamaya göre ise saldırganın vücuduna sarılı patlayıcı olduğu düşünülen bir cismin de bulunduğu belirtildi. Ayrıca Mateen'in aracında da patlayıcı maddeler ele geçirildi. (Habertürk)
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.