Gümüşhane'de çatışma: 4 terörist öldürüldü

Bölücü terör örgütü PKK'nın Karadeniz yapılanmasına ağır darbe, son iki gün içinde Giresun - Gümüşhane çevresinde 6 terörist öldürüldü.

17 Temmuz 2018 Salı 22:30
Gümüşhane'de çatışma: 4 terörist öldürüldü






Gümüşhane'de çatışma: 4 terörist öldürüldü


Terör örgütüne yönelik operasyonlar Karadeniz ile Doğu Anadolu arasında kritik geçiş bölgesi olan Gümüşhane'de ağır darbe. Kürtün'de çıkan çatışmada 4 terörist öldürüldü. 


PKK'lı teröristlerin Karadeniz'e çıkış kapısı olarak kullandığı Giresun - Kürtün Gümüşhane hattında 2'si kadın 4 terörist öldürüldü. Öldürülen grubun önceki gün Giresun yakınlarında etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristlerle ilişkisi araştırılıyor. 

OPERASYON BÖLGESİ 


Gümüşhane'de önceki gün gerçekleştirilen operasyonda, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde 4 milyon lira ödül ile Kırmızı Kategori'de bulunan PKK'lı terörist, 'Zeynel' kod adlı Mehmet Yakışır ile 'Rodi' kod adlı Levent Dayan etkisiz hale getirildiği operasyondan kaçan terörist grubun yakalanması için bölgede sürdürülen operasyonlarda sıcak temas sağlandı.

Kürtün ilçesi Günyüzü tünelleri mevkiinde akşam saatlerinde kıskaca alınan PKK'lı grupla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmanın devam ettiği bölgeye takviye askeri birlikler sevk ediliyor.

Çatışma bölgesini çembere alan güvenlik güçlerinin, PKK'lı teröristlere 'teslim olun' çağrısında bulunduğu ancak grubun bu çağrılara ateşle karşılık verdiği öğrenildi. 6 kişi olduğu belirlenen grupta, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi Yeşil Kategori'de 1 milyon lira ödül ile aranan 'Türk Tarık' kod adlı Barış Öner'in de yer aldığı belirlendi.

Öte yandan Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince elde edilen bilgiler sonucu Eruh ilçesine bağlı Akmeşe köyü kırsalında insansız hava aracıyla (İHA) tespit edilen bir grup PKK'lı teröriste yönelik hava destekli operasyon düzenlendi.

Operasyonda 2'si kadın 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyon bölgesinde yapılan aramada roketatar, biksi makineli tüfek, 3 kalaşnikof tüfek, çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.


 

Anahtar Kelimeler:
PKKGümüşhaneKürtün
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.