Hakkari'de özerklik açıklamasına 7 tutuklama

Hakkari Belediyesi, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Derya Çiftçi'nin de bulunduğu 7 kişinin tutuklanması ile ilgili açıklama yaptı.

15 Nisan 2016 Cuma 12:53
Hakkari'de özerklik açıklamasına 7 tutuklama






Hakkari'de özerklik açıklamasına 7 tutuklama

Hakkari Belediyesi, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Derya Çiftçi'nin de bulunduğu 7 kişinin tutuklanması ile ilgili açıklama yaptı.

Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, daha önce 'Özerklik' açıklaması için yapılan basın açıklamasına katıldıkları gerekçesi tutuklanan Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ile Nurullah Çiftçi'nin de durumu hatırlatılarak bunun demokratik olmadığı vurgulandı. Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"Son birkaç gündür gözaltı ve tutuklamalar tekrar yaşanmaktadır. En son iki gün önce mahkemeye çıkartılan Belediye Eş Başkan Yardımcımız Derya Çiftçi, Meclis Üyelerimiz  Hasan Yiğit, Kazım Yalçın, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Denetleme Kurulu Başkanı Metin Demirer, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri için HDP Aday Adayı, Esnaf olan Hamdullah Çelebioğlu ve İsmet Tuncer adlı bir vatandaşımız tutuklanmışlardır. Birçok Meclis üyesi arkadaşımızı da gözaltına almak için evlerine baskınlar düzenlenmektedir. Demokratik, katılımcı, halkçı bir belediyeciliği kendilerine şiar edinen ve tüm zorluklara ve maddi imkansızlıklara rağmen halkına hizmet sunmaya çabalayan bizler belediyede hizmet sunulamaz noktaya taşınmış durumdayız. Düşünce ve İfade özgürlüğü kapsamında yapılan basın açıklamasına katıldıkları için tutuklanan arkadaşlarımıza yönelik verilen bu kararın evrensel hukuka aykırı olduğu görülmektedir.  Tüm tutuklu arkadaşlarımızın serbest bırakılması gerektiğine inanıyoruz. Mahkemede çıkan kararların düzeltileceği ve Eş Başkanlarımıza verilen 15’şer yıl hapis cezalarının antidemokratik bir karar olduğu ve Yargıtay Başkanlığınca, Anayasa’nın 25. Maddesi ile AHİS’in 9. ve 10. Maddeleri kapsamında Adaletli ve Demokratik bir değerlendirmenin yapılacağı ve Yerel Mahkemece verilen yanlış kararın düzeltilip, meşru bir Yargı Kararının çıkacağını bekliyoruz."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.