Hakkari'de Teröristler uçaksavar ve havanla saldırdı

Hakkari Derecik 4. Hudut Bölgesi'ne ağır silahlarla saldıran teröristlere yönelik operasyon başladı. Havan ve uçaksavarların kullanıldığı saldırı sonrası kaçan teröristlerin geçiş yolları karadan ve havadan abluka altına alındı.

02 Ekim 2016 Pazar 14:25
Hakkari'de Teröristler uçaksavar ve havanla saldırdı






Hakkari'de Teröristler uçaksavar ve havanla saldırdı

Hakkari Derecik 4. Hudut Bölgesi'ne ağır  silahlarla saldıran teröristlere yönelik operasyon başladı. Havan ve uçaksavarların kullanıldığı saldırı sonrası kaçan teröristlerin geçiş yolları karadan ve havadan abluka altına alındı.

ÖĞLEDEN SONRA SALDIRI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde bulunan 4'üncü Hudut Bölük Komutanlığı Kamışlı askeri üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından havan ve uçaksavarlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

SALDIRI SONRASI OPERASYON BAŞLADI

Hakkari'nin Irak'a sıfır noktasında bulunan Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde bulunan 4'üncü Hudut Bölük Komutanlığı Kamışlı üs bölgesine, bugün saat 14.30 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından havan ve uçaksavarlarla saldırı düzenlendi. Bölgedeki askeri birlikler saldırıya anında misliyle karşılık verdi. Ölen ya da yaralanan olmadığı saldırı sonrası bölgede başlatılan operasyonlar sürüyor.

Bu arada TSK’ya bağlı birlikler tarafından Şırnak’ta yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında çıkan çatışmada 5 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda son 24 saat içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8 oldu. Öte yandan Hakkari'nin Çukurca ilçesi yakınlarındaki Han Tepe mevkisinde 4 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bu operasyonla birlikte 4 Ağustos’tan bu yana Hakkari’de yapılan operasyonlarda toplamda 338 terörist etkisiz hale getirildi.

ŞIRNAK'TA 8 TERÖRİST

TSK 1 Ekim 2016 tarihinde icra edilen faaliyetler kapsamında; Şırnak Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı emir komutasındaki 8'inci J.Komd.A.K.lığı unsurları tarafından 13.25'te yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında çıkan çatışmada 2 erkek bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, etkisiz hale getirilen teröristlerin yanında bulunan 2 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 10 adet dolu şarjör, 3 adet el bombası, 2 adet sırt çantası, 1 adet akü, 1 adet güneş paneli, 1 adet bixi mühimmatı, 197 adet boş bixi mühimmatı kovanı, 4 adet kaleşnikof mühimmatı, 1 adet pimi çekilmemiş el bombası, 17 adet m-16 boş kovanı, 5 kg kubar esrar, 1 adet askerî uyku tulumu, 1 adet walkietalkie telsiz ve bol miktarda yaşam malzemesi (kıyafet, çadır, battaniye, yiyecek vb.) kontrol altına alınmıştır. Bölgedeki BTÖ mensubu teröristlerin tespit edildiği alanlara dağ topçusu ile atışlar yapılmaktadır. (Video) Şırnak JÖH Tb.K.lığı unsurları tarafından 14.00'da Aşağı Erdemli Mah. bölgesinde sözde BTÖ şehitliği olarak kabul edilen yerde, terör örgütüne ait sembol nitelikli yapılar ile bölgede tespit edilen terkedilerek tuzaklanmış, bomba yüklü iki adet plakasız araç imha edilmiştir. Operasyon kapsamında 08.00-20.00 saatleri arasında 24 araç ve 177 şahsın kimlik sorgulaması yapılmış, 5 şahıs gözaltına alınmıştır. Operasyon bölgesinde bulunan ve şüpheli görülen ev ve eklentiler ile çadır vb. yerlerin aramaları Beytüşşebap Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden yapılmış, terör örgütüne ait çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

UYKU TULUMU İÇİNDEKİ TERÖRİSTLERİ İHA BAYRAKTAR VURDU

Açıklamada bugün saat 10.00 sularında Şırnak Faraşin operasyon bölgesinin batısındaki İncenel dağında uyku tulumu içinde uyuyan iki teröristin silahlı İHA Bayraktar ile vurulduğu birinin olduğu yerde etkisiz hale getirildiği, diğerinin ise yaralı bir şekilde mağara içine sürünerek girdiği akıbetinin bilinmediği belirtildi.
Öğle saatlerinde ise mağara önünde İHA ile vurulan teröristlerin 300 metre yakınında 6 kişilik başka bir görüntü alınması üzerine silahlı İHA BAYRAKTAR ile 5 teröristin daha daha etkisiz hale getirildiği belirtildi. Faraşin operasyonunda son 24 saat içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8 oldu.
Son Güncelleme: 02.10.2016 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.