Hani jandarma karakoluna bomba yüklü tankerle saldırı, 2 şehit 27 yaralı var

Terör örgütü PKK yandaşları Diyarbakır'a bağlı Hani ilçe jandarma karakoluna bomba yüklü tankerle baskın düzenledi. Saldırı sırasında 2 şehit 27 yaralı olduğu açıklandı.

11 Nisan 2016 Pazartesi 23:53
Hani jandarma  karakoluna bomba yüklü tankerle saldırı, 2 şehit 27 yaralı var






Hani jandarma  karakoluna bomba yüklü tankerle saldırı, 1 şehit 27 yaralı var

Diyarbakır'a bağlı Hani ilçesi Jandarma Karakolu'na bombalı saldırı düzenlendi. Bir grup terörist tarafından düzenlenen saldırı sonrası bölgede çıkan çatışma halen devam ediyor. Saat 23.00 sularında düzenlenen saldırı sonrası Diyarbakır'dan zırhlı araçlar ve ambulanslar sevk edildi. Saldırı sırasında 2 askerin şehit düştüğü 27 kişinin yaralandığı açıklandı.

DİYARBAKIR'DAN  DESTEK BİRLİĞİ

PKK'lı teröristler ilçe jandarma karakoluna bombalı araçla saldırdı. Saldırı haberini ilk duyuran Diyarbakır Söz Gazetesi, yerel kaynaklardan çatışmanın halen devam ettiğini duyurdu.
Diyarbakır'dan çok sayıda ambulans ve zırhlı aracın Hani'ye doğru yola çıktığı haberleri geliyor.

Jandarma karakoluna yakın bir evden bilgi veren vatandaşlar 'Burada çok sayıda yaralı var, halen şiddetli çatışma sürüyor. Patlamanın şiddeti yüzünden çok sayıda ev hasar gördü' dedi.

1 ŞEHİT, 27 YARALI VAR

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lıların İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü tankerle düzenlediği saldırıda ilk bilgilere göre, 1 asker şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 27 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında jandarma lojmanında bulunan jandarma personelinin eş ve çocuklarının da bulunduğu öğrenildi.
Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı binasında da büyük hasar meydana geldi. Yaralılar Hani Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından askeri helikopterler ve bölgeye ulaşan ambulanslarla alınarak Diyarbakır Asker Hastanesi'ne nakledildi. Hani'ye sevk edilen UMKE ekipleri de ağır hasar alan binalarda arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
Saldırının ardından ilçede elektrikler ile, telefon ve internet hatları da kesildi.

AMBULANSLAR İLÇEYE BİR SÜRE GİREMEDİ


Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lılar İlçe Jandarma Komutanlığı'na ilk bilgilere göre bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Bombanın infilak etmesiyle meydana gelen şidddetli patlamada yaralananlar oldu. İlçeye Diyarbakır'dan çok sayıda ambulans ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lılar İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. İlk bilgilere göre PKK'lı teröristler bu gece bomba yüklü aracı İlçe Jandarma Komutanlığı önünde infilak ettirdi. Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı ile çevresindeki binalarda hasar meydana gelirken, yaralananlar oldu. Bombalı saldırının ardından ilçede PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.
Çatışmanın sürdüğü ilçeye Diyarbakır'dan çok sayıda ambulans ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Çatışma nedeniyle ekipler bir süre ilçeye ulaşamazken, yaralılar Hani Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İlçede çatışmalar devam ediyor.

BOMBA YÜKLÜ TANKERLE SALDIRI DÜZENLENDİ

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lıların İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü tankerle saldırdığı belirtildi. Saldırıda Jandarma Komutanlığı ile bitişiğinde bulunan lojmanlarında da büyük hasar meydana gelirken, olayda askerlerin yanı sıra sivillerinde yaralandığı öğrenildi. İlçe Jandarma Komutanlığı yakınında bulunan deprem konutlarının da patlamadan büyük oranda hasar gördüğü, burada oturan vatandaşların da yaralandığı belirtildi.
Çatışmaların sürdüğü ilçedeki yaralıların tahliye edilmesi için ambulans heliktopterlerin devreye sokulması için çalışmalar başlatıldı.

ŞEHİT SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lıların İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan askerlerin sayısı 2'ye yükseldi. Uzman çavuş Sezgin Burak Cantürk'ün şehit olduğu saldırıda ağır yaralanan ve Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınan bir uzman çavuş da doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

TÖRENLE UĞURLANDI

Hani'de düzenlenen saldırıda şehit olan uzman çavuş Sezgin Burak Cantürk için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan cenaze törenine Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkanlar, patlamada yaralanan şehidin silah arkadaşları katıldı. Aynı saldırıda yaralanan askerler de şehit  uzman çavuş Sergin Burak Cantürk'ün bayrağa sarılı tabutunun araçtan irdirilmesi sırasında güçlükle ayağı kalkarak selam verdiler.
Özgeçmişi okunan Şehit Cantürk'ün cenazesi okunan duaların ardından, toprağa verilmek üzere uçakla memleketi Giresun'a uğurlandı.

HANİ’DE 24 YIL SONRA 2’NCİ BÜYÜK KANLI EYLEM

Diyarbakır’ın Hani İlçe Jandarma Komutanlığı’na bomba yüklü tankerle saldıran teröristler, ilçedeki ikinci büyük kanlı eylemini gerçekleştirdi. Terör örgütü PKK, Hani’de 1992 yılında yaklaşık 200 teröristle yaptığı eylemde, 3 güvenlik görevlisini şehit etmiş, aralarında bir gazetecinin de bulunduğu 9 kişiyi öldürmüştü. İlçede, 18 Mart’ta ise Çanakkale Zaferinin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü programında patlatılması planlanan bomba yüklü araç bulunmuştu.

Hani İlçe Jandarma Komutanlığı’na bomba yüklü tankerle düzenlenen saldırıda, ilk bilgilere göre, 1 asker şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 30 kişi yaralandı. Patlamada, 5 katlı İlçe Jandarma Komutanlığı binasının büyük bir bölümü yıkılırken, ilçedeki çok sayıda ev, işyeri ve araç da zarar gördü. Teröristler, bu saldırıyla, ilçedeki ikinci büyük kanlı eylemini gerçekleştirdi. Terör örgütü PKK, 1992 yılında PTT, Askerlik Şubesi ve lojmanları, Karayolları Şube Şefliği, Emniyet Müdürlüğü ve diğer kamu binalarına yaklaşık 200 teröristle, roketatar ve ağır silahlarla saldırı düzenlemişti. Saldırıda, 3 güvenlik görevlisi şehit olmuş, bir gazeteci ile 8 sivil hayatı kaybetmişti.

Teröristlerin, ilçede 18 Mart 2016’da gerçekleştirmeyi planladığı kanlı eylem ise, güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde önlenmişti. Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü programında patlatılması hedeflenen bomba yüklü araç, Hükümet Konağı yakınlarında devriye görevi yürüten polis ekipleri tarafından bulunarak, olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirilmişti. Diyarbakır Valiliği, içerisinde 150 kilogram patlayıcı bulanan aracın, aranan araçlar listesinde olduğunu açıklamıştı.
 
 
Son Güncelleme: 13.04.2016 04:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.