Hatay'da 50 hektar ormanlık alan yandı

Ramazan ÇELİK/HATAY, () - HATAY'da Amanos Dağları'nın eteklerinde çıkan yangında 50 hektar ormanlık alan kül oldu. Dün saat 18.00 sıralarında Hatay'ın merkez Antakya İlçesi'ne bağlı Amanos Dağları eteklerinde Ballıöz ve Kisecik...

13 Eylül 2015 Pazar 13:55
Hatay'da 50 hektar ormanlık alan yandı






Ramazan ÇELİK/HATAY, () - HATAY'da Amanos Dağları'nın eteklerinde çıkan yangında 50 hektar ormanlık alan kül oldu.
Dün saat 18.00 sıralarında Hatay'ın merkez Antakya İlçesi'ne bağlı Amanos Dağları eteklerinde Ballıöz ve Kisecik Mahallerinde ki ormanlık alanda 4 ayrı noktada yangın çıktı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenmezken, ihbar üzerine Antakya Orman İşletme Şefliği'ne bağlı ekipler bölgeye giderek yangına müdahale etti. Alevlerin, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılması üzerine bölgeye Adana, Gaziantep, Mersin, Kahramanmaraş, Kilis ve Osmaniye'den de arazöz ve yer ekipleri sevk edildi.
Hem de arazi şartları hem de şiddetli rüzgar nedeniyle yangını kontrol altına almakta zorlanan ekipler, zaman zaman da ölümle burun buruna geldi. Bunlardan birin de Antakya orman İşletme Şefliği'ne bağlı ekiplerin müdahale ettiği alevler, rüzgarın etkisiyle bir anda yükselince ormancılar, yangının ortasında kaldı. Ekipler, koşarak bölgeden uzaklaşıp yanmaktan son anda kurtuldu.
ORMAN İŞÇİLERİNİ DÖVDÜLER

2 helikopter, 37 arazöz, 23 su tankı, 13 ilk müdahale aracı, 4 dozer, 2 greyder, bir kepçe, Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye araçlarıyla yangın söndürme çalışmaları devam ederken, Kisecik Mahallesi kırsalındaki ekiplere mahalle sakinleri taş ve sopalarla saldırdı. İddiaya göre ormanın içindeki piknik alanının geç müdahale edildiği için yandığını öne süren vatandaşlar, taş ve sopalarla 1 orman mühendisi ile 4 orman işçisini dövdü. İhbar üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, vatandaşları bölgeden uzaklaştırırken, aldıkları darbelerle hafif şekilde yaralanan 5 kişiye ambulanslarda müdahale edildi. Olayda Orman işletme Şefliği'nin araçları da hasar gördü.
2 EV YANDI
1 işçinin de dumandan etkilendiği yangın da, 6 ev tedbir amaçlı olarak tahliye edilirken, bu evlerden 2'si yandı. Yaklaşık 7 saatlik bir müdahalenin ardından saat 01.00 sıralarında yangın kısmen kontrol altına alındı. 50 hektarlık alanı yakıp kül eden yangın, sabaha kadar süren çalışmaların sonunda saat 09.30'da da tamamen söndürüldü.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.