HİDAYET KARACA'NIN AVUKATI DURAN'DAN ÇARPICI AÇIKLAMA

Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul, () - 14 Aralık Operasyonu'nda gözaltına alınanların sorgusuna başlandı. Samanyolu TV (STV) Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, saat 21.30 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden...

14 Aralık 2014 Pazar 23:37
HİDAYET KARACA'NIN AVUKATI DURAN'DAN ÇARPICI AÇIKLAMA






HİDAYET KARACA'NIN AVUKATI DURAN'DAN ÇARPICI AÇIKLAMA

Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul, () - 14 Aralık Operasyonu'nda gözaltına alınanların sorgusuna başlandı. Samanyolu TV (STV) Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, saat 21.30 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarak gazetecilere açıklama yaptı.

Soruşturmada 5. kişinin ifadesinin alındığını belirten Duran, Hidayet Karaca'nın ifadesinin yarına kaldığını söyledi. Avukat Duran, şöyle konuştu

Gerekçelerini incelediğimiz zaman somut hiçbir şeyin olmadığını görüyoruz. İfade veren kişilere, Samanyolu televizyonunda yayınlanan bir dizinin farklı haftalarda yayınlanan iki bölümü seyrettirilip, onun üzerinden sorular soruluyor. Bir de, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin iki haftalık Bamteli sohbeti, konuşması dinletiliyor. Onun üzerinden sorular soruluyor. Onun haricinde dosyada hiçbir bilgi, somut hiçbir delil yok. Milletimiz bilmeli ki, bu soruşturma Türkiye'de dizi sektörünü bitirecek bir soruşturmadır. Dizide geçen konuşmalar bir suçmuş gibi sunuluyor. Şayet buradan hareket edersek, popüler dizileri çeken, senaryosunu yazan, oynayanlar, kanalların hepsine örgüt kapsamında soruşturma açabilirsiniz. Medyanın geleceği adına da risk taşıyan bir soruşturmadır. Sorumsuzca, hukuki dayanaktan yoksun soruşturmadır.

SORUŞTURMA SAVCISI EMNİYET'TE

Alınan bilgiye göre, soruşturmayı yürüten Savcı Hasan Yılmaz da Emniyet Müdürlüğü'nde bulunuyor. Bir gazetecinin, savcının Emniyet'te ifade aldığını belirtmesi üzerine, avukat Fikret Duran şöyle dedi

Cumhuriyet Savcısı'nın bu uygulaması Ceza Muhakemesi Usulü ve Kanunu'nda benim hiç karşılaşmadığım bir husus. Bu şekilde savcı, Emniyet'teki ifade ile Savcılık'taki ifadeyi birleştirmiş oluyor. Onun dışında, değerlendirmesini yapacak. Yani iki ifade, tek ifadeyle birleştirilmiş oluyor. Bu durumun ben CMK'ya aykırı olmadığını düşünüyorum. Savcı burada da ifade alabilir.

KAÇ KİŞİ GÖZALTINDA?

Avukat Duran, Emniyet'te halen kaç kişinin gözaltına olduğunun sorulması üzerine, Toplamda Cumhuriyet Savcısı'nın 35 kişi için yakalama ve gözaltı sayısı istediğini biliyoruz. Bizim dosyada 15 kişinin adı geçiyor. Diğer dosyadaki sayıyı bilmiyoruz. Emniyet mensupları olduğu söyleniyor. Bizim dosyada polisler yok yanıtını verdi.

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Bu arada, gözaltına alınanlara destek amacıyla bazı grupların Emniyet Müdürlüğü'nün karşısındaki caddede bekleyişi sürüyor. Yoldan geçen bazı araç sürücülerinin de korna çalarak eylemcilere destek verdiği görüldü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.