İstanbul Aydos Ormanı'nda PKK cephaneliği ortaya çıkarıldı

Terör örgütünün Lice'den getirdiği silah ve patlayıcıları Aydos Ormanı'nda toprağa gömdüğü ortaya çıktı. Katliam saldırılarında kullanılmak üzere getirilen silah ve patlayıcılar mikro SD kartın içindeki şifreli bilgilerden çıktı.

18 Haziran 2016 Cumartesi 02:28
İstanbul Aydos Ormanı'nda PKK cephaneliği ortaya çıkarıldı






İstanbul Aydos Ormanı'nda PKK cephaneliği ortaya çıkarıldı

İstanbul'da kanlı saldrılarda kullanılmak üzere getirilen PKK silahları ormana gömülmüş olarak bulundu. Terör örgütü PKK'nın Lice kırsalından İstanbul'a gönderdiği 2 kalaşnikof, 1 Uzi marka silah ve bomba düzeneklerin bulunduğu cephanelik ortaya çıkarıldı.

Kurye E.Ş'nin üzerindeki Micro SD karttaki şifreli krokilerden yola çıkan polis, Kartal Aydos Ormanlık alanında yaptığı kazıda cephaneliğe ulaştı. Sansasyonel eylem için bekletilen silahların kış aylarında toprak altına konduğu tespit edildi.

İstanbul Terörle Mücadele, İstihbarat ve MİT'in ortaklaşa yaptığı operasyonda İstanbul'da PKK tarafından yapılacak sansasyonel eylem son anda önlendi. Terör örgütü PKK'nın Lice kırsalından İstanbul'a eylemlerde kullanılmak üzere silah ve bomba düzenekleri gönderdiği bilgisine ulaşıldı. Polis, kuryenin E.Ş olduğunu tespit etti. Adım adım takip edilen E.Ş Fatih'te kıskıvrak yakalandı.  

ŞİFRELİ MİCRO SD KROKİ

Polis E.Ş'nin üzerinde microd SD bir karta ulaştı. Şifreli kart iki gün boyunca uzman polisler tarafından şifreleri çözüldü. Yapılan çözümün ardından Kartal Aydos Ormanlık alanında silah ve bomba malzemelerinin olduğu tespit edildi.

KAZIDAN CEPHANELİK ÇIKTI

Krokideki noktaları birleştirine uzman terör polisi silahların saklandığı yeri buldu. Yapılan kazı çalışmasında 2 adet kalaşnikof, 1 adet uzi, 105 mermi, uzaktan kumanda ve bomba yapımında kullanılan çok sayıda fünye ele geçirildi.

KURYE YDG-H SORUMLUSU

Gözaltına alınan E.Ş'nin YDG-H İstanbul sorumlularından ve aynı zamanda  Lice kırsalının kuryesi olduğu tespit edildi. E.Ş tutuklanarak cezaevine gönderildi.




 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.