İzmir'de referandum protestosu; 19 gözaltı var

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, referandum sonuçlarını protesto eden gruba polis müdahale etti ve 19 kişi gözaltına alındı.

18 Nisan 2017 Salı 08:45
İzmir'de referandum protestosu; 19 gözaltı var






İzmir'de referandum protestosu; 19 gözaltı var

Referandum sonrası YSK'nın aldığı karara yönelik protestolar dün İzmir'e de sıçradı. Dün akşam saatlerinde üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu Küçükpark'ta toplanan bir grup, slogan atarak anayasa değişikliği referandumu sonuçlarını protesto etmeye başladı. Polis gösterinin izinsiz olduğu belirterek dağılmaları uyarısında bulundu.
Son Dakika Haberler
Uyarıya rağmen protestocu grup slogan atmayı sürdürdü.

Çevik kuvvet ekipleri göstericilere biber gazı ve TOMA ile su sıkarak müdahale etti. Müdahale üzerine sokak aralarına kaçışan protestoculardan 19'u gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Aynı yerde pazar gecesi, yine referandum sonuçlarını protesto etmek için yapılan gösteriye de polis müdahale etmiş, 4 kişiyi gözaltına almıştı. (FOTOĞRAF: İstanbul Kadıköy'deki gösterilerden alınmıştır)

 
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Haberler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.