Karabük'te doktora saldırı protesto edildi

Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - KARABÜK Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanları, Acil Tıp Uzmanı Dr. Şenol Kadir Köstekci'nin, kalp krizinden ölen hastanın 2 yakınının saldırısına uğramasını protesto etti. Karabük...

06 Nisan 2015 Pazartesi 15:45
Karabük'te doktora saldırı protesto edildi






Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - KARABÜK Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanları, Acil Tıp Uzmanı Dr. Şenol Kadir Köstekci'nin, kalp krizinden ölen hastanın 2 yakınının saldırısına uğramasını protesto etti.
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Şenol Kadir Köstekci, geçen Perşembe akşamı oturduğu apartmanda kalp krizi geçiren kapıcı 48 yaşındaki Salim Yılmaz'a ilk müdahaleyi yapıp, ambulansla öze hastaneye kaldırılmasına yardım etti. Köstekci, arkasından hastaneye gittiği Salim Yılmaz'a acil serviste yapılan müdahalede de yer aldı. Kurtarılamayan Salim Yılmaz'ın akrabaları Tevfik Y. ve Emrah D., hastanede Dr. Şenol Kadir Köstekci'ye saldırdı. Bıçakla sırtından hafif yaralanan Köstekci'nin şikayeti üzerine gözaltına alınan 2 kişi, ifadelerinden sonra serbest bırakıldı.
'CAN KURTARIRKEN CAN VERMEK İSTEMİYORUZ'
Dr. Köstekci'nin çalıştığı hastanenin önünde toplanan sağlık çalışanları, saldırıyı kınadı. 'Sağlıkçılar ölüyor, bakanlık uyuyor', 'Artık yeter! Ölümüne çalışmaya da çalışırken ölmeye de', 'Can kurtarırken can vermek istemiyoruz', 'Sağlıkta şiddet yasasının hemen çıkmasını istiyoruz' yazılı dövizler taşıyan grup, sloganlarla saldırıyı protesto etti. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Ersin Tetik, şiddetin temel diyalog mekanizmasına dönüştürülmeye çalışıldığını savunarak şöyle dedi:
"Hakim olan bu dil ve yaklaşım toplumda gerilimi yükseltmektedir. Bu durumdan sağlık çalışanları da nasibini almaktadır. Sağlıkta şiddetin önlemi olarak güvenlik önlemlerinin alınmasının çözüm olmadığını hep söyledik. Bu olay üzerine de gördük ki söylediklerimizde haklı çıktık. Bu şiddet vakası da polis ve güvenlik görevlisi nezaretinde yaşanmıştır. Hükümeti ve Sağlık Bakanlığı'nı uyarıyoruz. Sorunu çözmek gerekir. Güvenlik tedbirlerini arttırma politikanızın bir çok sorunu çözmediği gibi, sorunları içinden çıkılmaz hale dönüştürmüştür. Yürüttüğünüz sağlık politikaları, çalışanlara bakış açınız, şiddeti doğurmaktadır. Toplumun taleplerine yaklaşımınız ise şiddeti daha da yaymaktadır."

FOTOĞRAFLI
 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.