Karanlık yollarda tacize uğrayan üniversiteli kızlar isyan etti

Trabzon'da üniversitelerde okuyan bir grup kız öğrenci, yurtlarına giden yolların yeteri kadar aydınlık olmamasına tepki gösterdi. El fenerleri ile protesto gösterisi düzenleyen öğrenciler yollardaki aydınlatma direklerinin elden geçirilmesini istiyor...

07 Kasım 2016 Pazartesi 20:17
Karanlık yollarda tacize uğrayan üniversiteli kızlar isyan etti






Karanlık yollarda tacize uğrayan üniversiteli kızlar isyan etti


Üniversite öğrencisi kızlar, bir türlü aydınlatılmayan yurt yolunda sık sık tacize uğradıklarını belirterek yetkililere tepki gösterdi. Yurda giden bazı yollarda aydınlatma direklerinin sürekli arızalandığını, bu yüzden karanlıkta tacize uğradığını iddia eden öğrenciler el fenerleri ile durumu protesto ettiler.



EL FENERLİ PROTESTO

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) öğrenim gören bir grup kız öğrenci, öğrenci yurtlarına giden yolların yeteri kadar aydınlık olmamasını el fenerleri ile tepki gösterdi.

KTÜ Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi yaklaşık 20, saat 19.00 sıralarında, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Trabzon İl Müdürlüğü binası önünde toplanarak, üniversitedeki yurtlara giden bazı yolların ve çevresinin yeteri kadar aydınlık olmamasına tepki gösterdi.
El fenerlerini yakan, "Kampüslerden kente tacize dur de", "KYK görevini yapsın", "Geceleri de sokakları da terk etmiyoruz" yazılı dövizler taşıyan kız öğrenciler adına konuşan Türkan Yaylacı, yurda giden yolların karanlık oluşu nedeniyle korku yaşadıklarını söyledi.
Taleplerinin yerine getirilmemesi halinde yurt yollarında el fenerleriyle nöbet tutarak yolu aydınlatacaklarını belirten Yaylacı, "Yetkililer taleplerimizi yerine getirmez, göz yummaya, kulak kapamaya devam ederse, kadınlar olarak onların yapması gerekeni biz yapacağız. Gerekirse her gün yurt yollarında ellerimizde el fenerleriyle nöbet tutacak, yolumuzu kendimiz aydınlatacağız. Yetkililerin görevini yapmadığı her an onlarca kadın taciz ediliyor, yaşamı tehdit altına giriyor. Gereği derhal yapılsın" dedi.
Konuya ilişkin yaklaşık bin öğrenciden toplanan imzaları KYK Yurt Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ilettiklerini kaydeden ve taleplerinin güvenlik önlemlerinin artırılarak, karanlık yolların ışıklandırılması olduğunu söyleyen grup açıklamanın ardından dağıldı.
Son Güncelleme: 07.11.2016 20:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.