Kıbrıs'a gidemeden Anamur'da yakalandılar

Mithat ÜNAL/ANAMUR,(Mersin), () - SURİYE'deki iç savaştan kaçan 34 kişiyi Kıbrıs'a götüreceği yönünde anlaşan insan kaçakçıları, mültecileri Mersin'in Anamur İlçesi'ne bırakıp ortadan kayboldu. Suriye'den tekne ile Anamur'a gelen...

01 Eylül 2015 Salı 09:39
Kıbrıs'a gidemeden Anamur'da yakalandılar






Mithat ÜNAL/ANAMUR,(Mersin), () - SURİYE'deki iç savaştan kaçan 34 kişiyi Kıbrıs'a götüreceği yönünde anlaşan insan kaçakçıları, mültecileri Mersin'in Anamur İlçesi'ne bırakıp ortadan kayboldu. Suriye'den tekne ile Anamur'a gelen mülteciler, kendilerini Kıbrıs'a götürecek tekne gelmeyince jandarma tarafından yakalandı.
İç savaştan kaçan 34 mülteci, Kıbrıs'a gitmek için insan kaçakçılarıyla anlaştı. Suriye'den bir tekne ile yasa dışı yoldan Anamur'un ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Uçarı mevkiine getirilen içinde çocukların da bulunduğu 34 mülteci, kıyıda kendilerini Kıbrıs'a götüreceği söylenen tekneyi beklemeye başladı. Mültecilerin Anamur'da olduğu istihbaratını alan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, harekete geçti. Kendilerini Kıbrıs'a götürecek tekneyi beklerken bir anda karşılarında jandarmayı gören Suriyeli mülteciler, gözaltına alındı.

SAĞLIK KONTROLLERİ MİDİBÜSTE YAPILDI
Demirören Jandarma Karakolu'na getirilen mülteciler, kimlik kontrollerinin ardından muayeneden geçirilmek üzere Anamur Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bilinmeyen bir nedenle hastane içerisine alınmayan Suriyeli mültecilerin sağlık kontrolleri, midibüsün içinde yapıldı. Mülteciler, sağlık kontrolünden sonra Mersin Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.