Kırklareli, suç örgütü operasyonunda 9 tutuklama

KIRKLARELİ Emniyet Müdürlülüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen suç örgütü çetesi soruşturmasında gözaltına alınan 12 zanlıdan 9'u tutuklandı

20 Haziran 2015 Cumartesi 13:07
Kırklareli, suç örgütü operasyonunda 9 tutuklama






Kırklareli, suç örgütü operasyonunda 9 tutuklama

KIRKLARELİ Emniyet Müdürlülüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen suç örgütü çetesi soruşturmasında gözaltına alınan 12 zanlıdan 9'u sevkedildiği mahkemece tutuklandı. 

Serbest bırakılanlar arasında bulunan Karagümrük çetesi lideri Nuri Ergin’nin oğlu Anıl Ergin, asker firarisi olduğu için Keşan'daki birliğine teslim edildi.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü (KOM) Şubesi tarafından 6 ay önce başlattığı fiziki ve teknik takip sonucu, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Kırklareli, Edirne ve İstanbul’da 17 Haziran’da düzenlediği eş zamanlı operasyonla, aralarında Anıl Ergin'in de bulunduğu 12 kişiyi, ‘suç örgütü kurarak çek ve senet tahsilâtı yaptığı’ iddiasıyla göz altına aldı.

12 zanlı polisteki sorgularının ardından dün savcılığa sevk edildi.

Polisin geniş güvenlik önlemi altında adliyeye getirilen şüphelilerden Anıl Ergin ve emekli polis memuru G.C. savcılıkta ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak Anıl Ergin asker firarisi olduğu anlaşılınca, polis aracıyla Keşan’daki birliğine teslim edildi. Diğer 10 zanlı ise savcılıkta ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

9 KİŞİ TUTUKLANDI


Zanlıların mahkemeye sevk edildiği saatin iftara denk gelmesi üzerine Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki sorguları saat 22.00’de başladı ve 02.00'ye kadar devam etti. Sulh Ceza Mahkemesi dosyadaki delil durumuna göre zanlılardan Uğur Can, Hulusi Ergül, Erkan Ergül, Ersin Ellek, Gürkan Göçmen, Ozan Subaşı, Engin Kocaoğlu, Eser Yiğitoğlu, Emre Yeşildağ'ın tutuklanmasına, Egemen Gültekin'in ise tutuksuz olarak yargılanmasına karar verdi.
Tutuklanan 9 zanlı Kırklareli E Tipi Kapalı Cezaevine götürüldü. Operasyon sırasında polislerle girdiği silahlı çatışma sırasında firar eden, Nuri Ergin'in diğer oğlu Nurettin Ergin’in yakalanması için operasyonlar ise devam ediyor. Alican ZERAY- Ali Ümit ÜLKER/KIRKLARELİ, (DHA) -

FOTOGRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.