Kızıltepe'de operasyon, 4 PKK'lı öldürüldü

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 4 PKK'lı öldürülürken, 1'i de sağ olarak ele geçirildi.

13 Ocak 2016 Çarşamba 00:13
Kızıltepe'de operasyon, 4 PKK'lı öldürüldü






Kızıltepe'de operasyon,  4 PKK'lı öldürüldü

Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, durumundan şüphelendikleri 63 F 1579 plakalı aracı takibe aldı. Şüpheli araçta bulunanlar takip edildiklerini anlayınca, Turgut Özal Mahallesi Dicle İlkokulu civarında polis ekiplerine araçtan ateş açtı. Polisin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışma devam ederken, bölgeye özel harekat polisleri de sevk edildi. Çatışmada araçta bulunan 4 PKK'lı ölü, 1'i de sağ olarak ele geçirildi. İlçede polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Kızıltepe İlçesi'nde 4 PKK'lı teröristin öldürüldüğü çatışma ile ilgili Mardin Valiliği yazılı açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, 'Kızıltepe İlçemiz'de 12 Ocak 2016 Salı günü Turgut Özal Mahallesi 1052'inci sokakta 'dur' ihtarına uymayan bir araç içerisinde bulunan 2 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. Bilahare Medya Mahallesi 1023'üncü Sokak'ta bulunan bir adrese yapılan operasyonda ise 2 bölücü terör örgütü mensubu kadın ölü olarak ele geçirilmiştir. Ölü ele geçirilen 4 bölücü terör örgütü mensubunun üzerinden 3 adet tabanca ve 5 adet el bombası çıkmıştır. Ayrıca yapılan operasyonlarda bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan bir şahıs gözaltına alınmıştır. Güvenlik kuvvetlerimizce kamu düzeninin tesisi ve vatandaşlarımızın huzurunun temini için bölücü terör örgütü mensuplarıyla mücadeleye kararlılıkla devam edilecektir' denildi. 

Son Güncelleme: 13.01.2016 00:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.