Konya merkezli 'paralel yapı' operasyonu (8)

İŞ ADAMLARINDAN HİMMET PARASI TOPLANDIĞI İDDİASI Konya'da, 'Fethullahçı Terör Örgütüne üye olmak, Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, Özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek' suçlarından 31'i...

22 Mayıs 2015 Cuma 21:19
Konya merkezli 'paralel yapı' operasyonu (8)






İŞ ADAMLARINDAN HİMMET PARASI TOPLANDIĞI İDDİASI
Konya'da, 'Fethullahçı Terör Örgütüne üye olmak, Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, Özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek' suçlarından 31'i emniyet mensubu 66 kişiye yönelik yapılan operasyonda şu ana kadar gözaltına alınan şüpheli sayısının 45 olduğu belirtildi. Şüphelilerin, paralel yapının Konya'daki finansal yapısını organize ettiği öne sürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerin oluşturdukları mütevelli heyetinin, Konya'daki çok sayıdaki iş adamından yardım amaçlı, usulsüz şekilde 'himmet parası' adı altında para topladığı, cemaate yakınlığıyla bilinen bir üniversiteye de araziyi usülsüz olarak temin ettiği iddiaları araştırılıyor.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan polislerin ise 2008 yılında Okyanus Şirketler Grubuna yönelik yapılan operasyonda, sanıklara yönelik asılsız deliller elde etmekle suçlandığı öne sürüldü. Ayrıca o dönem operasyon yapılan şirkete ait çok sayıda daireye satılamaz tedbiri konulduğu, ancak bugünkü operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden birinin, bu dairelerden bazılarını tedbir kararına rağmen usülsüz ve piyasa değerinin altında satın aldığı iddia soruşturuluyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.